Olieminister Saoedi-Arabie pleit voor verlenging OPEC-productie-deal

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 09:38

Minister wil overeenkomst mogelijk met minder dan zes maanden verlengen.

(ABM FN-Dow Jones) De olieminister van Saoedi-Arabië wil de OPEC-productie-overeenkomst over een tijdelijke verlaging van de productie verlengen, maar met minder dan zes maanden. Dit meldde de Saoedische minister van energie Khalid Al-Falih donderdag.

Een verlenging van de overeenkomst tussen de OPEC-lidstaten en een aantal niet-lidstaten om de productie te verlagen is volgens de minister waarschijnlijk nodig, maar misschien voor minder dan zes maanden. De minister meldde dat een voorlopige overeenkomst is bereikt, maar dat nog niet alle OPEC-minister het akkoord hebben ondertekent.

Saoedische steun is essentieel voor de verlenging van het akkoord tijdens de volgende vergadering van het oliekartel, op 25 mei in Wenen. De groep kwam in november 2016 overeen om voor een periode van zes maanden de productie te verlagen met circa 1,2 miljoen vaten per dag, in een poging het wereldwijde overaanbod terug te dringen.

Al-Falih zei dat het verminderen van de olievoorraden tot het vijfjarige gemiddelde de belangrijkste doelstelling was van de overeenkomst, maar dat dit doel nog niet is bereikt.

Saoedi-Arabië heeft OPEC-functionarissen inmiddels geïnformeerd akkoord te gaan met een verlenging van het akkoord met zes maanden tijdens de bijeenkomst van het oliekartel in mei, meldden bronnen bekend met de situatie.

Een mei-future West Texas Intermediate steeg donderdag 0,6 procent tot 51,13 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,6 procent hoger bewoog op 53,22 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alle agendapunten VNC goedgekeurd

Komende Bava stemt over one tier board.

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street klaar voor lagere opening

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

3 uren geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.