Omzet Unilever iets hoger dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 08:12

Levensmiddelenconcern verhoogt dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden van 2017 een iets hogere omzet behaald dan verwacht ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016, terwijl ook onderliggend de verkopen hoger lagen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de omzetrapportage van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

CEO Paul Polman bleek te spreken over de prestaties in het afgelopen kwartaal en stelde dat het Connected for Growth-plan zijn vruchten afwerpt. Volgens Polman is Unilever goed op weg om de eigen doelstellingen voor 2017 te behalen. 

De kwartaalomzet nam ten opzichte van een jaar geleden met 6,1 procent toe tot 13,3 miljard euro, waarbij wisselkoerseffecten een positieve impact van 2,4 procent hadden. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 13,2 miljard euro. De volumes daalden fractioneel, maar de prijzen stegen met 3,0 procent aanzienlijk.

De onderliggende kwartaalomzet, dat wil zeggen exclusief eenmalige effecten van acquisities, desinvesteringen en valutaschommelingen, steeg met 2,9 procent. Opkomende markten droegen met 6,1 procent flink bij. In aanloop naar de kwartaalrapportage mikten analisten al op een onderliggende omzetgroei van 2,0 procent. 

Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, met merken als Dove, Knorr en Omo, meldde dat er sprake was van een versterking van marktposities in alle vier kernsectoren, namelijk persoonlijke verzorgingsmiddelen, voedingsmiddelen, huishoudproducten en refreshments. 

Aandeelhouders van Unilever kunnen over het eerste kwartaal een dividend van 0,3585 euro per aandeel tegemoet zien, een stijging van 12 procent.

Eerder deze maand kwam Unilever met een strategische update, nadat het bedrijf een overnamebod van Kraft Heinz afwees. Unilever wil naast de desinvestering van Spreads, zijn organisatie versimpelen en aandeelhouders extra belonen met dividend en een aandeleninkoopprogramma. 

Outlook

Unilever handhaafde de outlook voor heel 2017. Dit betekent dat het bedrijf onverminderd uitgaat van een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent. 

Op een groen Damrak sloot het aandeel Unilever woensdag vlak op 47,73 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Tekort personeel ICT sector

Kwart bedrijven zoekt personeel.

8 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel vond break-up fee veel te laag - media

PPG had 600 miljoen euro voor ogen, AkzoNobel zag liever 2 miljard euro.

14 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Aantal bedrijfscijfers op de rol.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Vooral aandeelhoudersvergaderingen op de agenda.

29 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 50,31 0,80% 0,40 49,91