Update: hogere omzet Sligro Food Group

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 08:29

Omzetstijging vooral dankzij acquisities bij Food Service.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft de omzet in het eerste kwartaal zien stijgen, vooral dankzij de bijdrage van acquisities in de groothandelsdivisie Foodservice, maar de omzet van de supermarktdivisie Food Retail stond wederom onder druk. Dit bleek donderdag uit de kwartaalupdate van het concern uit Veghel.

De totale omzet steeg in het eerste kwartaal met 5,8 procent van 633 miljoen naar 669 miljoen euro. Zonder de bijdragen van overnames nam de omzet met 2,5 procent toe. Sligro wees erop dat vorig jaar het paasweekeinde in het eerste kwartaal viel en dit jaar in het tweede kwartaal.

De kwartaalomzet van Foodservice met de Sligro groothandel steeg met 8,6 procent naar 466 miljoen euro. Exclusief het effect van acquisities nam de omzet toe met 3,8 procent.

"We zijn uitermate tevreden over de groei en resultaten in België, waar onze eigen autonome groei, maar ook de acquisities goed aan hebben bijgedragen", zei financieel directeur Rob van der Sluijs desgevraagd tegen ABM Financial News. De CFO zei nog steeds goede hoop te hebben in België nog dit jaar te kunnen beginnen met de bouw van het eerste eigen groothandelsfiliaal.

Bij Foodretail, met de Emté supermarkten, daalde de omzet met 0,2 procent tot 203 miljoen euro. De identieke consumentenomzet in vergelijkbare winkels nam af met 1,2 procent.

"De winkels onder EMTÉ 3.0 tonen een betere omzetontwikkeling dan de winkels onder het 2.0 format, maar komen nog niet uit op onze verwachtingen. In het tweede kwartaal zullen wij de ontwikkelingen bij Food Retail evalueren en daar bij de halfjaarrapportage nader over berichten", meldde CFO Van der Sluijs. "Dan kijken we niet alleen naar omzet en resultaten, maar ook naar de kostenstructuur", voegde de bestuurder desgevraagd toe.

Sligro onthoudt zich als gebruikelijk van een concrete voorspelling van de halfjaarresultaten, die op 20 juli zullen worden gerapporteerd.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Sligro Food Group woensdag 0,2 procent lager op 34,99 euro.

Update: om meer informatie en toelichting CFO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

40 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 38,70 -0,10% -0,04 38,74