Valuta: Franse verkiezingen maken het spannend voor de euro

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 09:50

Dollar houdt opwaarts potentieel.

(ABM FN-Dow Jones) De euro komt de komende dagen flink onder invloed van de Franse presidentsverkiezingen met maandag, wanneer de uitslag van de eerste stemmingsronde bekend is, als cruciaal moment voor de Europese munt.

"Die verkiezingen zijn het belangrijkste richtpunt voor de euro", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Als Marine Le Pen als winnaar uit de bus komt, zal dat een stevige druk op de euro geven. Mocht Emmanuel Macron de eerste race winnen dan zal de euro daar steun ondervinden, maar niet in dezelfde mate als de daling op de euro zal zijn", aldus Erdmann.

De dollar ondervond tussentijds een lichte steun als gevolg van de waarneming in het Beige Book van de Federal Reserve, dat woensdagavond naar buiten kwam, over een licht opwaartse trend in de inflatiecurve, waarin looninflatie overigens zich nog altijd niet aftekende.

Voor vandaag kan de dollar volgens Erdmann impact ondervinden van de Amerikaanse producentenprijzen en de steunaanvragen.

Volgens Erdmann heeft het Britse pond het grootste deel van zijn stijging achter de rug. "Het Lager Huis is inmiddels akkoord met de verkiezingen in juni. Ik verwacht op korte termijn geen afgetekende bewegingen in de Britse munt", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde donderdag op 1,0737 dollar en stabiel op 0,8376 Britse pond. De dollar noteerde op 108,95 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

25 minuten geleden - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

6 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

6 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

8 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.