Valuta: Franse verkiezingen maken het spannend voor de euro

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 09:50

Dollar houdt opwaarts potentieel.

(ABM FN-Dow Jones) De euro komt de komende dagen flink onder invloed van de Franse presidentsverkiezingen met maandag, wanneer de uitslag van de eerste stemmingsronde bekend is, als cruciaal moment voor de Europese munt.

"Die verkiezingen zijn het belangrijkste richtpunt voor de euro", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Als Marine Le Pen als winnaar uit de bus komt, zal dat een stevige druk op de euro geven. Mocht Emmanuel Macron de eerste race winnen dan zal de euro daar steun ondervinden, maar niet in dezelfde mate als de daling op de euro zal zijn", aldus Erdmann.

De dollar ondervond tussentijds een lichte steun als gevolg van de waarneming in het Beige Book van de Federal Reserve, dat woensdagavond naar buiten kwam, over een licht opwaartse trend in de inflatiecurve, waarin looninflatie overigens zich nog altijd niet aftekende.

Voor vandaag kan de dollar volgens Erdmann impact ondervinden van de Amerikaanse producentenprijzen en de steunaanvragen.

Volgens Erdmann heeft het Britse pond het grootste deel van zijn stijging achter de rug. "Het Lager Huis is inmiddels akkoord met de verkiezingen in juni. Ik verwacht op korte termijn geen afgetekende bewegingen in de Britse munt", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde donderdag op 1,0737 dollar en stabiel op 0,8376 Britse pond. De dollar noteerde op 108,95 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.