Verlies Hema sterk afgenomen

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 09:00

Warenhuisconcern boekte recordomzet.

(ABM FN-Dow Jones) Hema heeft het bedrijfsresultaat in 2016 het nettoverlies zien dalen en een recordomzet geboekt, mede dankzij acquisities en uitbreiding in het buitenland. Dit maakte het niet-beursgenoteerde warenhuisconcern donderdag bekend.

"We zijn erg tevreden over onze prestaties in 2016. We hebben weer meer klanten weten te trekken, wat leidde tot een hoger marktaandeel en een recordomzet. We liggen op koers en we kunnen nu zien dat onze groeistrategie, het revitaliseren van de Benelux, internationale expansie en groei in e-commerce, zijn vruchten afwerpt", zei CEO Tjeerd Jegen in een toelichting op de cijfers. 

In het vierde kwartaal steeg de omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 9,2 procent naar 343,9 miljoen euro en het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 17,0 procent naar 39,2 miljoen euro.

De omzet in heel 2016 steeg met 4,7 procent naar van 1,14 miljard naar 1,19 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg in 2016 met 26,5 procent naar 108,2 miljoen euro. De identieke consumentenomzet steeg in 2016 met 2,8 procent in vergelijking met 2015.

In lijn met vorig jaar is het nettoverlies in 2016 sterk verder gereduceerd tot van 72,5 miljoen euro in 2015 naar 26,2 miljoen in  het afgelopen jaar. Het nettoverlies in het vierde kwartaal was 0,3 miljoen euro.

Hema verkocht in 2016 vooral meer huishoudartikelen, producten voor persoonlijke verzorging en kleding, maar de omzet in voedingsmiddelen daalde.

Eerste kwartaal

Ondanks een latere Pasen in 2017 is de omzet in de eerste twee maanden van 2017 met 3,5 procent gestegen en de genormaliseerde EBITDA met 5,0 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder grens van 5 procent.

40 minuten geleden - Lees verder

Sprint in gesprek met Comcast en Charter

Door gesprekken zou fusiedeal met T-Mobile stilliggen.

43 minuten geleden - Lees verder

Beursplein 5 start handelsdag licht hoger

Speech Draghi bij ECB forum.

58 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASMI

Koersdoel naar 61,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.