Wall Street koerst af op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 14:47

Herstel olieprijs ondersteunt sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Daarmee worden de verliezen van een dag eerder grotendeels gecompenseerd. Wall Street sloot woensdag lager met name vanwege de fors lagere olieprijs. Donderdag wordt de olieprijs gesteund door commentaar van de Saoedische minister van Energie Khalid Al-Falih dat de OPEC-productie-overeenkomst over een tijdelijke verlaging van de productie waarschijnlijk verlengd zal worden.

De markt wordt donderdag overspoeld met kwartaalcijfers. "Tot nu toe zien de bedrijfsresultaten er goed uit", zei marktanalist Randy Frederick van Schwab Center for Financial Research. "Beleggers maken zich meer zorgen over de aanstaande Amerikaanse groeicijfers, dan de bedrijfsresultaten op dit moment", voegde hij toe.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,1 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, ondanks de oplopende spanningen over de naderende Franse presidentsverkiezingen. Twee van de vier belangrijkste kandidaten pleiten voor uittreding van de EU, waardoor marktvolgers vrezen dat de verkiezing mogelijk het begin van het einde van de eurozone zou kunnen betekenen.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend overwegend vlak. De Japanse Nikkei 225 sloot vlak op 18.430,49 punten en de Chinese Shanghai Composite won vlak op 3.172,10 punten.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de bedrijvigheid in de industrie in de regio Philadelphia  in april minder hard is gegroeid. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 32,8 in maart naar 22,0 deze maand.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 15 april is gestegen met 10.000 tot een totaal van 244.000 aanvragen.

Later op de dag verschijnen de leidende indicatoren van maart.

Federal Reserve gouverneur Jerome Powell spreekt donderdag tijdens het Global Finance Forum in Washington over de kapitaalmarkten, groei en de economie.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 51,03 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,5 procent duurder werd op 53,17 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0753. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0738 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0713 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

EBay kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het internetveilinghuis over het eerste kwartaal een daling van de winst rapporteerde ondanks een hogere omzet. Daarnaast gaf het concern een teleurstellende winstverwachting af. Het aandeel verloor in de elektronische handel voorbeurs 2,7 procent.

Philip Morris verloor voorbeurs 3,0 procent, nadat de sigarettenproducent over het eerste kwartaal een teleurstellende omzet rapporteerde. Het concern meldde echter over het hele boekjaar een omzetgroei te voorzien van 4 tot 6 procent.

Qualcomm noteerde voorbeurs 1,0 procent hoger, nadat de chipmaker woensdag beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Verizon rapporteerde over het eerste kwartaal een nettowinst van 3,45 miljard dollar, ofwel 0,95 dollar per aandeel, op een omzet van 29,8 miljard dollar. De resultaten bleven achter bij de verwachting van analisten. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Visa publiceert nabeurs de resultaten over het eerste kwartaal en noteerde 0,6 procent hoger in aanloop naar de publicatie. De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel publiceert nabeurs tevens kwartaalcijfers. In de elektronische handel voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel.

De Amerikaanse producent van onder meer verven en coatings PPG Industries heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet geboekt dankzij volumegroei, waarbij de aangepaste nettowinst per aandeel gelijk bleef.

Sectorgenoot Sherwin-Williams heeft in het eerste kwartaal van 2017 de resultaten zien stijgen. Het aandeel won 3,6 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.338,17 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 20.404,49 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg juist 0,2 procent tot 5.863,03 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.