Wall Street koerst op winst

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 21:42

Nasdaq dichtbij record.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken donderdag hoger te gaan sluiten, aangevoerd door financiële waarden en industriële bedrijven. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg een half uur voor de slotbel in New York 0,8 procent tot 2.356 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent tot 20.591 punten en de Nasdaq noteerde 1,0 procent hoger op 5.918 punten.

De Nasdaq index stevent af op een recordslot, nadat beleggers een stortvloed van sterker dan verwachte bedrijfsresultaten en economische cijfers verwelkomden.

De Dow Jones-index won met de stijging van meer dan 200 punten het verlies van de vorige dag terug. American Express presteerde het best in deze index, met een winststijging van 6 procent, na sterke kwartaalcijfers woensdagavond.

"Er is veel goed nieuws over bedrijfsresultaten een economische cijfers en niet alleen in de VS maar ook aan de andere kant van de oceaan", zei analist Karyn Cavanaugh van Voya Financial.

"Het lijkt haast alsof beleggers zich realiseren dat een verkoopgolf gisteren vanwege een daling van de olieprijs niet gerechtvaardigd was", aldus Cavanaugh.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 50,71 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,04 procent goedkoper werd op 52,91 dollar.

De koerswinsten van aandelen lieper sneller op nadat minister van financiën Steven Mnuchin zei dat een belastingplan een "algemene significante topprioriteit" was voor president Donald Trump.

Berichten dat Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden dichtbij een deal zijn om het Obamacare-zorgstelsel te vervangen, waren ook goed voor het sentiment, zeiden analisten. 

"De markt werd een beetje agressief over het nieuws over Obamacare, omdat een nieuwe zorgwet een domino-effect zou opleveren", zei handelaar Mark Kenper van Themis Trading.

Hoop op belastingverlagingen, die volgens veel beleggers kunnen leiden tot meer winst voor bedrijven, hielpen aandelenbeurzen omhoog in de eerste maanden na de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De euro/dollar noteerde op 1,0722.  

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de steunaanvragen vorige week met 10.000 stegen tot een nog altijd laag niveau van 244.000. 

De Philadelphia Fed-index liet een daling zien in april, maar van hoge niveaus, wat wijst op een groeivertraging in de maakindustrie na een sterke stijging na de presidentsverkiezingen. 

Bedrijfsnieuws

Philip Morris verloor 3,5 procent nadat de sigarettenfabrikant teleurstelde met zijn winst en winstverwachtingen. 

Foot Locker won 5,5 procent, na een aanvankelijke koersdaling, ondanks dat de sportschoenenretailer een winstwaarschuwing gaf.

Blackstone Group won 0,3 procent. De vermogensbeheerder meldde een bijna drie keer zo hoge winst, maar kon toch niet voldoen aan de verwachtingen.

Verizon Communications verloor 1,2 procent nadat het telecombedrijf een tegenvallende kwartaalwinst meldde. Voor het eerste daalde het aantal mobiele telefonie-klanten. 

Internetveilinghuis eBay verloor 3,8 procent na kwartaalcijfers woensdagavond. 

United States Steel won 8 procent op het bericht dat president Trump een onderzoek heeft ingesteld, om te bepalen of buitenlandse staalproducten de nationale veiligheid bedreigen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

3 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.