Winst Sherwin-Williams sterk hoger

Redactie ABM Financial News - 20 april 2017, 13:52

Omzet ook flink gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Sherwin-Williams heeft in het eerste kwartaal van 2017 de resultaten zien stijgen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse verf- en coatingsgigant en concurrent van AkzoNobel.

CEO John Morikis stelde dat de resultaten met name werden aangejaagd door hogere omzetten en operationele resultaten bij verfwinkels en door verbetering van de operationele marges bij de Global Finishes Group. 

De omzet van Sherwin steeg met 7,3 procent van 2,57 miljard naar 2,76 miljard dollar. De identieke omzet steeg met 7,5 procent. De omzet werd verder vooral gedreven door volumegroei. Er was sprake van een gestegen omzet in nagenoeg alle divisies, met uitzondering van de Consumer Group, die een omzetdaling moest incasseren. 

De hogere omzet leverde Sherwin een nettowinst op van 239,2 miljoen dollar, tegenover 164,9 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 2,58 dollar tegen 1,80 dollar een jaar eerder. De sterke winststijging is mede te danken aan een lagere provisies voor belastingen en voor de overname van Valspar.

Outlook

Voor het hele jaar voorziet het concern een winst per aandeel in de bandbreedte van 13,65 tot 13,85 dollar, waar dat in 2016 11,99 dollar was. Het concern gaat prijsverhogingen invoeren om stijgende grondstofkosten te compenseren.

In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Sherwin-Williams 0,8 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

Gisteren - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

Gisteren - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.