Beursblik: Bryan Garnier verhoogt koersdoel Unilever

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 10:18

Koersdoel naar 47,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 46,00 naar 47,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. 

Volgens analist Virginie Roumage van Bryan Garnier liet een autonome omzetgroei van 2,9 procent in het afgelopen kwartaal zien dat de trends uit het vierde kwartaal zich hebben doorgezet. "Dit was verrassend gezien de vele negatieve factoren", aldus Roumage. De analist merkte op dat Unilever een kalenderdag minder had vanwege het schrikkeljaar en dat Pasen laat viel. Bovendien lieten belastingvoordelen in Amerika op zich wachten. 

Unilever genoot in het afgelopen kwartaal volgens Roumage van gunstige ontwikkelingen in maart, waardoor de verwachte groeivertraging uitbleef. De analist noemde onder meer de waardestijging van valuta in opkomende markten en aantrekkende grondstoffenprijzen als reden voor deze ontwikkelingen. 

Bryan Garnier mikt nu op een autonome omzetgroei in 2017 van 4 procent, terwijl er eerder nog werd uitgegaan van een groei van 3,5 procent. Dit is in het midden van de door Unilever afgegeven bandbreedte van 3 tot 5 procent. Bryan Garnier hield vast aan de margeverbetering van 80 basispunten. Als gevolg stelde Roumage het koersdoel voor Unilever opwaarts bij.

Op een nipt rood Damrak koerste het aandeel Unilever vrijdagochtend 0,5 procent lager op 47,52 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VEB treft schikking met accountant Deloitte

Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

25 minuten geleden - Lees verder

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

2 uren geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 50,10 0,66% 0,33 49,77