Beursblik: industrie ziet omzetgroei terugkeren

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 06:02

ABN AMRO ziet mondiale economie en handel dit en volgend jaar aantrekken.

(ABM FN-Dow Jones) De industrie ziet de omzetgroei volgens ABN AMRO terugkeren terwijl de wereldeconomie en de wereldhandel zowel in 2017 als in 2018 aantrekken. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport van ABN AMRO.

Volgens de bank blijven veel ondernemers positief gestemd, terwijl zij in bijna alle branches uitgaan van een stijging van de output en afzetprijzen.

De bank wijst op de groei-indicaties van inkoopmanagersindexen van een groot deel van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Buiten de EU komt het beeld daarmee overeen. ABN AMRO noemt twee uitzonderingen: Griekenland en Brazilië.

In Nederland is de index voor de industrie in februari aangeland op het hoogste punt in zes jaar, waarna in maart een licht verval intrad. Negatief punt hier betreft de sterke daling in het sentiment over de orderpositie. Het jaar is voor de industrie overigens wel goed begonnen, aldus ABN AMRO. Hetzelfde geldt voor de goederenexport.

De bezettingsgraad van de Nederlandse industrie noteerde in het eerste kwartaal 81,3 procent, 1 procentpunt onder het gemiddelde voor de middellange termijn, maar ook onder het gemiddelde in de eurozone.

Verder daalt de trend in faillissementen en hebben ondernemers in de industrie meer vertrouwen in de arbeidsmarkt.

Aan de zijlijn van de ontwikkelingen in de industrieën, verwacht ABN AMRO eind 2017 een koers van 60 dollar per vat Brent bij een stabiele euro/dollar-koers. De reële rent van de Verenigde Staten neemt in die prognose gematigd toe. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.