Beursblik: meer omzet BinckBank ondanks dalend aantal transacties

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 16:39

Online broker ziet winst gedrukt door hogere kosten.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank zal over het eerste kwartaal een hogere omzet rapporteren dan een jaar eerder, maar wel op een licht lager aantal transacties. Zo luidt een consensusverwachting van analisten, ingezien door ABM Financial News.

De analisten rekenen gemiddeld op een stijging van de omzet van 36,7 miljoen naar 38,9 miljoen euro in het eerste kwartaal, vooral dankij een toename van de rentebaten van 6,4 miljoen naar 7,6 miljoen euro. De inkomsten uit fees en commissies stijgen naar verwachting veel minder sterk, van 27,8 miljoen naar 28,3 miljoen euro.

De aangepaste nettowinst van BinckBank zal oplopen van 8,5 miljoen naar 8,8 miljoen euro, of 0,13 euro per aandeel, verwachten de analisten.

Het aantal transacties wordt geraamd op 2,08 miljoen, wat iets minder is dan de 2,12 miljoen een jaar eerder. Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar is er wel sprake een stijging, te danken aan onder meer de afschaffing van de speculatietaks in België.

De aandacht van analisten zal ook uitgaan naar de ontwikkeling van het beheerd vermogen, nadat Alex Vermogensbeheer eind vorig jaar nog altijd kampte met een uitstroom, door aanhoudende tegenvallende resultaten en negatieve beeldvorming rond het geautomatiseerde beleggingssysteem.

Volgens analist Rosine van Velzen van ING zal BinckBank eerst weer een substantiële groei van het beheerd vermogen moeten laten zien, om vertrouwen te brengen in de nieuwe groeiplannen van de broker en om zo de aandelenkoers structureel te laten herstellen. Ze houdt rekening met een nieuwe merknaam voor Alex, evenals met een aankondiging van lagere fees.

Concurrent DeGiro kwam vrijdag reeds met cijfers over het eerste kwartaal. De broker zag de omzet op jaarbasis groeien met 69 procent naar 9,6 miljoen euro, wat onder de streep voor zwarte cijfers zorgde. DeGiro verwerkte in de eerste drie maanden van dit jaar 3,6 miljoen transacties, tegen 3,1 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2016.

Maandag voorbeurs opent BinckBank de boeken. Het aandeel steeg vrijdagmiddag op een groen Damrak 3,8 procent naar 4,64 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

15 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

17 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

37 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,30 -0,69% -0,03 4,33