Beursblik: Morgan Stanley te spreken over ASMI

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 08:15

Cijfers eerste kwartaal boven verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International blijft sterk presteren, ondanks dat de sector het moeilijk heeft. Dit constateerden analisten van Morgan Stanley, nadat de toeleverancier van de halfgeleider industrie donderdagavond met kwartaalcijfers kwam.

De omzet van 145 miljoen euro was 3 miljoen euro meer dan Morgan Stanley had voorzien en aan de bovenkant van de bandbreedte van 135 miljoen tot 145 miljoen euro die ASMI zelf als outlook had afgegeven. De aangepaste nettowinst van 41,6 miljoen euro die dit opleverde, lag vervolgens ruim boven de 30,4 miljoen euro die de Amerikaanse zakenbank had verwacht.

De orderinstroom zou volgens de toeleverancier uitkomen op "een gezonde" 170 miljoen tot 190 miljoen euro. Morgan Stanley rekende op 185 miljoen euro. ASMI slaagde er evenwel in om een orderinstroom van 204 miljoen euro te realiseren.

"Het is indrukwekkend hoe snel de onderneming in staat was een omslag te bewerkstelligen in zijn geheugenactiviteiten en tractie te creëren in 3D-NAND", aldus de analisten.

De verwachtingen voor 2017 blijven volgens Morgan Stanley optimistisch. Volgens ASMI zal de markt voor single wafer ALD dit jaar een "duidelijk" verbetering laten zien ten opzichte van 2016. De vraag uit Logic en Foundry zal verder "gezond" blijven en in het 3D-NAND segment rekent ASMI op een "sterke stijging". Toch is de zichtbaarheid bij ASMI volgens de analisten niet zo sterk als bij sommigen sectorgenoten.

Het aandeel ASM International sloot donderdag op een fractioneel hoger Damrak 2,0 procent in het groen op 51,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: dollar en pond mogelijk onder druk

Amerikaanse schuldenplafond in vizier.

16 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone neemt toe

Toename van 5,3 procent in maart.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO start volgen Coca-Cola European Partners met Verkopen advies

Koersdoel vastgesteld op 32,00 euro.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: blijft voorzichtig met Gemalto

Bryan Garnier plaatst vraagtekens bij nieuwe winstverwachting.

33 minuten geleden - Lees verder

Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtingen

Bank verwacht winstgevendheid in 2018.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 54,59 1,02% 0,55 54,04