Beursblik: nette resultaten bij ASMI

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 08:36

NIBC tevreden gestemd over rest van het jaar.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het eerste kwartaal met de front-end activiteiten grofweg in lijn met de verwachtingen gepresteerd, terwijl de back-end kant veel beter dan voorzien was en dit leverde een "erg bemoedigende" outlook voor de rest van het jaar op. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag.

De omzet van ASMI in het eerste kwartaal lag met 144,5 miljoen euro boven de 140,0 miljoen euro die De Jong had voorzien. De nettowinst was met 35,9 miljoen euro ook flink hoger dan de 22,5 miljoen euro waarop de analist had gerekend.

ASMI liet bij de jaarcijfers over 2016 weten voor het eerste kwartaal van 2017 een omzet te voorzien van 135 miljoen tot 145 miljoen euro. De orderinstroom zou volgens de toeleverancier uitkomen op "een gezonde" 170 miljoen tot 190 miljoen euro. De orderinstroom kwam uiteindelijk uit op ruim 204 miljoen euro. De Jong wees er op dat de instroom bij de front-end activiteiten op een recordniveau uitkwam, te danken aan een toenemende bijdrage door 3D-NAND. "Een duidelijk positief signaal", aldus de analist, terwijl ASMI ook een sterke vraag naar Intrepid kende.

Bij de jaarcijfers over 2016 gaf ASMI ook al een omzetverwachting voor het tweede kwartaal af, van 160 miljoen tot 200 miljoen euro. Deze omzetverwachting stelde de toeleverancier donderdag aan de onderkant opwaarts bij naar een bandbreedte van 180 miljoen tot 200 miljoen euro. Daarbij rekent ASMI op een orderinstroom van 190 miljoen tot 210 miljoen euro voor het lopende kwartaal.

De Jong sprak van een "sterke outlook", waarbij het momentum goed blijft. De analist verwacht voor het derde kwartaal op basis van de outlook van ASMI een omzet van opnieuw zo’n 200 miljoen euro. "Dit maakt dat de omzetverwachtingen voor 2017 vermoedelijk aan de lage kant zijn", aldus de marktvorser.

NIBC heeft een koopaanbeveling op ASMI met een koersdoel van 55,00 euro. De Jong zal zijn taxaties evenwel opwaarts bijstellen, net als het koersdoel. Een volgende aanjager kan volgens de analist de jaarvergadering zijn, waarvoor grootaandeelhouder Eminence de verkoop van het belang in ASM PT op de agenda zette.

Het aandeel ASM International sloot donderdag op een fractioneel hoger Damrak 2,0 procent in het groen op 51,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

44 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 49,08 -0,22% -0,11 49,19