Beursblik: zeer sterke cijfers Philips Lighting

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 09:27

Vooral margegroei bij Lamps verraste volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw zeer sterke resultaten gerealiseerd, waarbij de marges binnen de lichtactiviteiten positief verrasten. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van de producent van licht. 

Volgens De Jong waren de resultaten sterker dan verwacht, waarbij een margegroei van bijna 23 procent bij Lamps positief verrasten. 

Voor de analist zijn de cijfers goed genoeg om de margeverwachtingen voor Philips Lighting binnenkort opwaarts bij te stellen, al verwacht de analist nog wel wat terughoudender te zijn dan de doelstellingen waar het bedrijf zelf op mikt. Lighting mikt voor dit jaar op een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 50 tot 100 basispunten en een groei van de marge met 11 tot 13 procent op middellange termijn. 

Evenwel veranderden de cijfers niets aan de aantrekkelijkheid van Philips Lighting, aldus De Jong, die verwacht dat de huidige sterke kasstroom op lange termijn onder druk kan komen te staan en dat de winsten volatiel zullen zijn. 

NIBC handhaafde het Neutraal advies op Philips Lighting met een koersdoel van 23,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 3,5 procent hoger op 27,94 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Gemalto verlaagt opnieuw winstverwachting

Omzetdaling eerste kwartaal conform verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.