Beursblik: zeer sterke cijfers Philips Lighting

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 09:27

Vooral margegroei bij Lamps verraste volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw zeer sterke resultaten gerealiseerd, waarbij de marges binnen de lichtactiviteiten positief verrasten. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van de producent van licht. 

Volgens De Jong waren de resultaten sterker dan verwacht, waarbij een margegroei van bijna 23 procent bij Lamps positief verrasten. 

Voor de analist zijn de cijfers goed genoeg om de margeverwachtingen voor Philips Lighting binnenkort opwaarts bij te stellen, al verwacht de analist nog wel wat terughoudender te zijn dan de doelstellingen waar het bedrijf zelf op mikt. Lighting mikt voor dit jaar op een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 50 tot 100 basispunten en een groei van de marge met 11 tot 13 procent op middellange termijn. 

Evenwel veranderden de cijfers niets aan de aantrekkelijkheid van Philips Lighting, aldus De Jong, die verwacht dat de huidige sterke kasstroom op lange termijn onder druk kan komen te staan en dat de winsten volatiel zullen zijn. 

NIBC handhaafde het Neutraal advies op Philips Lighting met een koersdoel van 23,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 3,5 procent hoger op 27,94 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.