Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 12:29

Franse verkiezingen domineren na aanslag Parijs.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren vrijdag rond het middaguur verdeeld. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vlak op 377,95 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 12.045,02 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.059,65 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent lager op 7.107,35 punten.

De Franse presidentsverkiezingen aanstaande zondag domineren vrijdag opnieuw het sentiment. Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets vormen de verkiezingen een dreiging voor de euro en zou de recente aanslag in Parijs de uitslag van de verkiezingen kunnen wijzigen. "De grootste verrassingen vinden plaats wanneer de markt wordt verrast. Als je naar het euro-dollar-paar kijkt, blijkt dat handelaren niet bank zijn voor de Franse verkiezingen, omdat ze niet geloven dat Marine Le Pen de verkiezingen zou kunnen winnen", aldus Aslam. "Echter, als Le Pen de verkiezingen wel wint, zou de euro aanzienlijk onder druk kunnen komen te staan", voegde hij toe. Daarnaast wijst de analist erop dat de aanval donderdag in Parijs niet alleen een groot effect zou kunnen hebben [op de verkiezingen] in Frankrijk, maar ook in het Verenigd Koninkrijk.

Op macro-economisch vlak werd vrijdagochtend bekend dat de economische bedrijvigheid in de eurozone in april is een sneller tempo is gegroeid. De samengestelde inkoopmanagersindex steeg van 56,4 in maart naar 56,7 in april.

De individuele indexen liet een echter een verdeeld beeld zien voor diverse lidstaten. In Duitsland was sprake van een vertraging van de groei, terwijl in Frankrijk sprake was van een versnelling van de groei.

Het overschot op de lopende rekening van de eurozone is in februari gestegen van 26,1 miljard naar 37,9 miljard euro.

De detailhandelsverkopen zijn in maart op maandbasis met 1,8 procent gedaald. Op jaarbasis was echter sprake van een stijging met 1,7 procent.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 50,66 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 52,94 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0695. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0731 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0720 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Reckitt Benckiser, de Britse producent van onder meer Durex condooms en Harpic toiletreinigingsmiddelen, noteerde vrijdag rond het middaguur 1,6 procent lager, ondanks het feit dat het concern over het eerste kwartaal een 15 procent hogere omzet van 2,64 miljard pond rapporteerde.

Rio Tinto steeg 1,2 procent, na een upgrade van BNP Paribas. Analisten vragen zich af of de recente verkoopgolf in ijzerts overdreven is en suggereren dat het de moeite waard is om Trio Tinto-aandelen te kopen.

Het Duitse Software AG steeg 8,1 procent, nadat het concern een kleiner dan verwachte daling van de onderliggende winst rapporteerde.

WS Atkins steeg 5,0 procent, nadat SNC-Lavalin meldde het ingenieursbedrijf over te nemen voor 2,1 miljard pond. SNC-Lavalin daalde 0,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent hoger op 2.349,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 20.636,92 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 5.856,79 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

4 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

5 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

5 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.267,33 -0,08% -4,37 5.271,70
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.033,66 -0,16% -8,30 5.041,96