Goede groeicijfers DeGiro

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 07:05

Klantenaanwas in eerste kwartaal in hogere versnelling.

(ABM FN-Dow Jones) DeGiro heeft een goed eerste kwartaal achter de rug, waarin zowel de omzet, het aantal rekeninghouders als het aantal transacties flink steeg. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de onlinebroker.

Commercieel directeur Gijs Nagel meende dat DeGiro 2017 op meerdere vlakken goed is begonnen. Naast de "robuuste" groeicijfers wees de topman op de stappen die de onlinebroker maakte op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en dienstverlening, zoals in de vorm van het toevoegen van een pensioenrekening en een nieuwe app.

Verder denkt DeGiro dat de dienstverlening op het vlak van zelfstandige vermogensbeheerders al op korte termijn positief kan bijdragen aan de winstontwikkeling. 

Hogere resultaten

DeGiro behaalde in het eerste kwartaal van 2017 een omzet van 9,6 miljoen euro, 69 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit leverde volgens de broker, net als heel 2016, een winstgevend kwartaal op. Hoe hoog de winst was, dat gaf de Amsterdamse onderneming niet prijs.

De onlinebroker beheerde eind maart 173.281 rekeningen. Er werden afgelopen kwartaal bijna 26.000 nieuwe rekeningen geopend, waarvan 9.000 in Nederland. "Dit betekent dat 65 procent [van de] nieuwe klanten afkomstig is uit het buitenland. DeGiro groeit daarmee in de rest van Europa ook krachtig", zo concludeerde Nagel.

DeGiro verwerkte in de eerste drie maanden van 2017 in totaal  3,6 miljoen transacties. In het laatste kwartaal van 2016 waren dit er 3,1 miljoen. Toen slaagde de onlinebroker er in om 18.959 nieuwe rekeningen te openen.

Aanstaande maandag maakt concurrent BinckBank voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal bekend. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

3 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.