Herstel staalmarkten zet door ondanks geopolitieke onzekerheden

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 14:36

Wereldwijde vraag neemt dit jaar toe.

(ABM FN-Dow Jones) Het vorig jaar ingezette herstel voor de staalmarkten zal dit jaar en volgend jaar doorzetten zij het in bescheiden mate. Dit bleek vrijdag uit een vooruitblik van brancheorganisatie World Steel Association.

Nadat de mondiale vraag naar staal in 2016 met 1,0 procent steeg, verwacht World Steel dit jaar een groei van 1,3 procent. In 2018 neemt de groei weer af met 0,9 procent.

"In 2016 was het herstel van de vraag sterker dan verwacht vooral vanwege China. We denken dat we in 2017 en 2018 een conjuncturele opleving van de vraag naar staal zullen zien, met een aanhoudend herstel in opkomende en ontwikkelde economieën", zei voorzitter T.V. Narendran van de brancheorganisatie.

World Steel denkt dat de economieën van Rusland en Brazilië eindelijk uit hun recessie zullen komen. Aan de andere kant zal China, goed voor 45 procent van de wereldwijde vraag, op een gematigder groeipad terechtkomen. Dit is dan ook de reden voor de bescheiden groei.  

Onzekerheden

De organisatie sprak ook over onzekerheden voor de staalmarkten, met name op geopolitiek gebied. Hierbij moet gedacht worden aan onzekerheid over het Amerikaanse beleid onder leiding van president Donald Trump, de ontwikkeling van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en de opkomst van populisme die we momenteel zien in Europese verkiezingen.

Daar staat tegenover dat de risico's van conflicten in het Midden-Oosten en in het oosten van Oekraïne volgens World Steel lijken te zijn afgenomen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.