NSI verkoopt 16 retailobjecten

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 07:26

Vastgoedfonds koopt tevens twee kantoorpanden.

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in drie afzonderlijke transacties 16 retail-vastgoedobjecten verkocht en twee kantoorpanden in Amsterdam aangeschaft. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds vrijdag.

De verkoop van 16 retail-assets leverden NSI in totaal 150,9 miljoen euro op. Het vastgoedfonds kocht verder twee kantoorpanden voor een gecombineerde 78,8 miljoen euro, waaronder een kantoorgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam met een capaciteit van 11.700 vierkante meter en Laanderpoort I & II, een kantoorcomplex van in totaal 13.300 vierkante meter in de buurt van de Amsterdam Arena. NSI kocht het pand aan de Parnassusweg en Laanderpoort I & II voor achtereenvolgens 45,0 miljoen en 33,8 miljoen euro.

Het concern heeft de 16 retail-objecten verkocht tegen de boekwaarde eind december 2016. De verkochte objecten zijn volgens het concern representatief voor het gemiddelde van NSI's vastgoedportefeuille.

De transacties zijn in lijn met de strategie van het bedrijf. Half februari meldde het concern zich specifiek te gaan focussen op kantoren en het kantoorconcept HNK, beter bekend als Het Nieuwe Kantoor.

Het aandeel NSI sloot donderdag op een groen Damrak 1,5 procent lager op 3,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

KPN koopt internet service provider Solcon

Geen overnameprijs gecommuniceerd.

49 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting verdeelde opening

Nasdaq weer onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Groei Amerikaanse economie hoger dan verwacht

Economische groei eerste kwartaal 1,4 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Meer uitkeringen aangevraagd in VS

Steunaanvragen stijgen met 2.000 stuks.

1 uur geleden - Lees verder

Conagra Brands boekt hogere winst

Omzet omlaag.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NIEUWE S... toevoegen aan uw watchlist 31,78 0,03% 0,01 31,77