NSI verkoopt 16 retailobjecten

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 07:26

Vastgoedfonds koopt tevens twee kantoorpanden.

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in drie afzonderlijke transacties 16 retail-vastgoedobjecten verkocht en twee kantoorpanden in Amsterdam aangeschaft. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds vrijdag.

De verkoop van 16 retail-assets leverden NSI in totaal 150,9 miljoen euro op. Het vastgoedfonds kocht verder twee kantoorpanden voor een gecombineerde 78,8 miljoen euro, waaronder een kantoorgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam met een capaciteit van 11.700 vierkante meter en Laanderpoort I & II, een kantoorcomplex van in totaal 13.300 vierkante meter in de buurt van de Amsterdam Arena. NSI kocht het pand aan de Parnassusweg en Laanderpoort I & II voor achtereenvolgens 45,0 miljoen en 33,8 miljoen euro.

Het concern heeft de 16 retail-objecten verkocht tegen de boekwaarde eind december 2016. De verkochte objecten zijn volgens het concern representatief voor het gemiddelde van NSI's vastgoedportefeuille.

De transacties zijn in lijn met de strategie van het bedrijf. Half februari meldde het concern zich specifiek te gaan focussen op kantoren en het kantoorconcept HNK, beter bekend als Het Nieuwe Kantoor.

Het aandeel NSI sloot donderdag op een groen Damrak 1,5 procent lager op 3,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

Gisteren - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

Gisteren - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NIEUWE S... toevoegen aan uw watchlist 3,88 0,00% 0,00 3,88