Philips Lighting boekt meer winst

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 07:20

Outlook 2017 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting minder omzet, maar een hogere nettowinst gerealiseerd en handhaafde de outlook voor dit jaar. Dit maakte de van Koninklijke Philips afgesplitste producent van lichtproducten vrijdag voorbeurs bekend.

Volgens topman Eric Rondolat van Philips Lighting verbeterden de resultaten mede door een dubbelcijferige groei binnen LED en Home en doordat in de regio's Europa en Rest van de wereld weer groeide. Evenwel ging het bedrijf nog steeds gebukt onder enkele uitdagende omstandigheden in enkele markten, aldus Rondolat.

In het afgelopen kwartaal werd op jaarbasis een 0,7 procent lagere omzet van 1.690 miljoen euro gerealiseerd. De omzet bij Lamps viel op jaarbasis met 19,1 procent terug, terwijl binnen LED juist een omzetgroei van 18,8 procent werd gerealiseerd. LED maakt nu 61 procent van de totale verkopen uit. Bij Home steeg de omzet zelfs met 20,0 procent. 

Het bedrijfsresultaat (EBITA) steeg in het kwartaal met 22,0 procent naar 122 miljoen euro. De vrije kasstroom kwam uit op 2 miljoen euro, tegenover 78 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder. 

Onder de streep restte een nettowinst van 61 miljoen euro, tegenover 14 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Analisten van Morgan Stanley hadden een kwartaalomzet van 1.693 miljoen euro, een EBITA van 112 miljoen euro en netto kwartaalwinst van 46 miljoen euro voorzien.

Outlook

Philips Lighting handhaafde de outlook voor heel 2017. Daarmee mikt het bedrijf onverminderd op een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 50 tot 100 basispunten en een groei van de marge met 11 tot 13 procent op middellange termijn. 

Het aandeel Philips Lighting sloot donderdag op een groen Damrak 1,1 procent lager op 27,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

Gisteren - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

Gisteren - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

Gisteren - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

Gisteren - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.