Valuta: Franse presidentsverkiezingen houden euro in de tang

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 09:35

Uitslag bepalend voor eurokoers.

(ABM FN-Dow Jones) De euro stond al onder invloed van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen en daar zal tot en met maandag geen verandering in komen.

"Het kan spannend worden. Dertig procent van de Fransen weet nog niet wat te stemmen", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "Als Emmanuel Macron wint dan zal er met de euro niet ze gek veel gebeuren. Als Marine Le Pen wint, krijgt de euro een duidelijk tik. Valt Macron af en ziet François Fillon geen kans aan te haken, dan voorzie ik een koers van 1,02 tot 1,03 dollar voor de euro", aldus Jongbloed.

Mocht de uitslag van de eerste ronde Macron als voorlopige winnaar aanwijzen dan kan dat druk op de Zwitserse frank geven, die op dat moment minder gevraagd raakt als veilige haven.

Jongbloed schetste vrijdag een agenda waarin zondag om acht uur 's avonds 60 procent van de stemmen is geteld en om negen uur 90 procent. "Daar kunnen de beleggers in Azië van zondag op maandag al vast mee aan de slag", aldus de handelaar.

De macro-economische agenda bevat een aardige reeks inkoopmanagersindexen over april, de Britse detailhandelsverkopen over maart en de verkopen van bestaande woningen in de Verenigde Staten over maart.

De handelaar refereerde kort aan de optie-expiratie van vandaag, maar voorziet geen significante bewegingen als gevolg daarvan.

De euro noteerde vrijdag op 1,0733 dollar. De dollar noteerde op 109,24 yen. De euro kostte 1,0699 Zwitserse frank.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen lager in juli.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NIBC zet ASML op kooplijst

Koersdoel verhoogd naar 152,00 euro.

46 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO verlaagt koersdoel Intertrust

Koersdoel naar 16,00 euro.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: nette kwartaalresultaten ASMI

ABN AMRO wijst op impact ASM PT.

55 minuten geleden - Lees verder

Valuta: Federal Reserve domineert valutamarkt

Britse economische groeicijfers tweede punt van aandacht volgens Rabobank.

56 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.