Weer winst voor General Electric

Redactie ABM Financial News - 21 april 2017, 13:02

Omzet loopt in eerste kwartaal licht terug.

(ABM FN-Dow Jones) General Electric heeft over het eerste kwartaal van 2017 de winst fors zien stijgen met een lichte teruggang in de omzet, die autonoom overigens wel redelijk opliep. Dit maakte het Amerikaanse conglomeraat vrijdag voorbeurs bekend.

De omzet daalde licht met 1 procent en kwam uit op 27.660 miljoen dollar, maar liet op autonome basis een stijging van 7 procent zien.

De nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders kwam over de eerste drie maanden uit op 619 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2016 kwam het bedrijf niet verder dan een nettoverlies van 61 miljoen dollar.

Outlook

Voor 2017 herhaalde het bedrijf de verwachting van een operationele winst per aandeel tussen de 1,60 en 1,70 dollar. De autonome groei komt naar verwachting tussen de 3 procent en 5 procent uit. Voor dit jaar staat een aandeleninkoop van 11 miljard tot 13 miljard dollar op het programma. Bovendien wil het conglomeraat voor 8 miljard dollar aan dividend uitkeren.

Het aandeel General Electric noteerde in elektronische handel voorbeurs vlak op 30,28 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VNC blijft in gesprek met nieuwe partijen

Integratie overgenomen bedrijven lastiger dan verwacht.

10 minuten geleden - Lees verder

Vertrouwen onder Duitse consumenten neemt onverwachts toe

Vertrouwensindex voor mei stijgt naar 10,4.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Nederlandse industrie heeft wind in de zeilen

ING voorziet dit jaar groei van drie procent.

30 minuten geleden - Lees verder

China noemt downgrade Moody’s ongepast

Kredietbeoordelaar overschat problemen.

34 minuten geleden - Lees verder

Heijmans bouwt 125 woningen in Utrecht

Opdracht van ruim 40 miljoen euro.

38 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.