Beursblik: solide resultaten KPN ondanks concurrentiedruk

Redactie ABM Financial News - 26 april 2017, 09:33

Aandeleninkoopprogramma positieve verrassing volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het afgelopen kwartaal solide resultaten geboekt ondanks concurrentiedruk, waarbij de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma een positieve verrassing was. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van KPN. 

Volgens Den Drijver gaat het met alle divisies de goede kant op, hetgeen een teken is dat KPN marktaandeel blijft winnen ten koste van concurrenten. Vooral de stijging van het aantal breedband- en interactieve tv-klanten noemde Den Drijver positief en laat een verbetering zien ten opzichte van het derde en vierde kwartaal van 2016. De klantenstijging bij mobiel was volgens Den Drijver zwak, voornamelijk veroorzaakt door Telfort. 

De verbeterde posities van de divisies onderling zorgen dan weer voor een hogere omzet per gebruiker per huishouden en daarmee voor een hoger bedrijfsresultaat (EBITDA) en een hogere EBITDA-marge, aldus de analist. Ook het lopende vereenvoudigingsprogramma werpt volgens Den Drijver zijn vruchten af. 

KPN kondigde woensdagochtend eveneens een aandeleninkoopprogramma aan van 200 miljoen euro. Den Drijver sprak van een positieve verrassing, maar een logische keuze om de vrije kasstroom en de EBITDA te kunnen verbeteren.  

NIBC heeft een Accumuleren advies op KPN met een koersdoel van 3,20 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel KPN woensdagochtend 1,6 procent hoger op 2,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,85 -1,72% -0,05 2,90