Beursblik: significante opdracht Boskalis

Redactie ABM Financial News - 3 april 2017, 08:54

Goede jaarstart voor maritieme dienstverlener volgens KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) Het contract dat Boskalis heeft binnengehaald voor baggerwerkzaamheden in Mumbai, is een significante toevoeging aan het orderboek van de maritieme dienstverlener. Dit stelde analist Dirk Verbiesen van KBC Securities maandag in een rapport. 

Boskalis verwierf in een joint venture met Jan De Nul een contract van havenexploitant Jawaharlal Nehru Port Trust voor baggerwerkzaamheden voor de haven in Mumbai. Het contract heeft een waarde van circa 250 miljoen euro, waarvan de helft naar Boskalis gaat. In de komende weken gaan de werkzaamheden van start en het project zal binnen twee jaar afgerond zijn.

Verbiesen noemde het project een "significante toevoeging" aan het orderboek van Boskalis. Samen met de gunning van een contract voor de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman van 480 miljoen euro en de baggerwerkzaamheden in de haven van het Braziliaanse Santos van 55 miljoen euro, is Boskalis volgens de analist het jaar goed gestart op het gebied van orders binnen Dredging & Land Infra. 

KBC Securities handhaafde het Accumuleren advies op Boskalis met een koersdoel van 37,00 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel vrijdag 0,2 procent lager op 32,33 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Staat wil drie langlopende leningen veilen in derde kwartaal

Tevens zes reguliere veilingen kortlopend schuldpapier.

29 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel op schema voor afsplitsing Specialty Chemicals

Concern zal in najaar naar buiten treden voor beursgang en verkoop.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: beperkte impact Kifid-uitspraak op NN

Focus op uitspraak Rechtbank Rotterdam.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse future licht in het rood

Aandacht voor financials.

1 uur geleden - Lees verder

Mediahuis wil TMG gezond en rendabel maken

Bedrijf komt met strategie.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BOSKALIS... toevoegen aan uw watchlist 29,29 0,41% 0,12 29,17