Beursupdate: Beursplein 5 licht hoger van start

Redactie ABM Financial News - 3 april 2017, 09:16

AMG uitschieter na toename reserves.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag licht hoger van start gegaan. Kort na de opening koerste de AEX index 0,2 procent hoger naar 517,59 punten, terwijl de Midkap eveneens 0,2 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen ging Boskalis aan kop met een winst van krap twee procent. De maritieme dienstverlener haalde een contract binnen voor baggerwerkzaamheden in Mumbai. Analist Dirk Verbiesen van KBC Securities sprak van een significante toevoeging aan het orderboek.

De enige echte daler was Randstad met krap drie procent, doordat het aandeel van de uitzender ex-dividend noteerde. 

In de AMX was Arcadis de enige uitschieter met een winst van 1,7 procent. Onderaan noteerden Air France-KLM en Sligro Food Group met verliezen van 0,5 procent.

Bij de kleinere fondsen stond AMG Advanced Metallurgical Group in de schijnwerpers na het verhogen van zijn ramingen voor de reserves van zijn Braziliaanse Mibra mijn met 38 procent. Het aandeel klom liefst 12,2 procent. Ook TMG zat met vijf procent in de lift, terwijl Nedap twee procent aan beurswaarde bijschreef.

Onlinebroker BinckBank daalde met 1,0 procent. De aandeelhouders van derivatenbeurs The Order Machine (TOM), waaronder BinckBank, hebben geen strategische partner gevonden om een volgende stap in de ontwikkeling van het beursplatform te kunnen inzetten, waarna is besloten de activiteiten langzaam af te bouwen. 

 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Heineken verkiest ander distributienetwerk in Brazilie - media

Coca-Cola Femsa ingeruild voor Brasil Kirin.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Concern verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street toch in het rood gesloten

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 524,46 0,08% 0,41 524,05
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 778,09 0,07% 0,57 777,52
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 969,92 0,72% 6,96 962,96