Recordomzet fietsen 2016 dankzij e-bikes

Redactie ABM Financial News - 3 april 2017, 07:12

Verkopen wel omlaag in afgelopen jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen is in 2016 voor het vierde jaar op rij gestegen naar een nieuw record, waarbij de verkoop van e-bikes de omzet stuwde. Dit maakten RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK maandag in een gezamenlijk persbericht bekend.

In 2016 kwam de totale omzet voor de fietsbranche uit op bijna 937 miljoen euro, een stijging van 4,2 procent ten opzichte van 2015. In totaal verlieten 928.000 nieuwe fietsen de winkel, hetgeen een daling was van 5,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee werden in de afgelopen 30 jaar niet zo weinig nieuwe fietsen verkocht, zo meldden de partijen. 

Vooral e-bikes bleken onverminderd populair. In 2016 lag de verkoop daarvan op 271.000 stuks, vergelijkbaar met het niveau van 2015, toen er 276.000 werden verkocht. Bijna 30 procent van alle nieuwe fietsen was vorig jaar een elektrische en de e-bike was goed voor een omzet van ruim 534 miljoen euro, bijna 57 procent van de totale omzet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AkzoNobel vond break-up fee veel te laag - media

PPG had 600 miljoen euro voor ogen, AkzoNobel zag liever 2 miljard euro.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Aantal bedrijfscijfers op de rol.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Vooral aandeelhoudersvergaderingen op de agenda.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Rustige week qua bedrijfsnieuws.

27 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 29,81 0,00% 0,00 29,81