Topman AkzoNobel niet in gesprek met PPG vanwege gebrek aan luisterend oor

Redactie ABM Financial News - 3 april 2017, 15:42

Nederlandse CEO blijft vrezen voor mededingingsbezwaren.

(ABM FN-Dow Jones) CEO Ton Büchner van AkzoNobel is niet in gesprek gegaan met het Amerikaanse PPG over een eventuele overname, omdat "duidelijk veel van onze dingen in onze eerste reactie" niet terugkwamen in het tweede voorstel uit Pittsburgh. Dit zei Büchner maandag in een videoboodschap.

De topman van AkzoNobel benadrukte dat beide voorstellen van PPG gedetailleerd zijn onderzocht.

Büchner ging in de video ook in op de mededingingsbezwaren die AkzoNobel voorziet als PPG het overnamebod doorzet. "We komen elkaar vrijwel iedere dag tegen", niet alleen in Europa, maar ook daarbuiten. Daarom is dit een "grote zorg", aldus de CEO, die voorziet dat de autoriteiten zullen eisen dat er grote onderdelen worden verkocht, alvorens er goedkeuring komt voor het samengaan van de twee leidende bedrijven PPG en AkzoNobel.

Afgelopen vrijdag zei PPG juist nog dat de mededingingsautoriteiten uiteindelijk geen obstakel zullen vormen voor de overname van AkzoNobel.

"PPG heeft een uitgebreide analyse gemaakt van de eisen op het vlak van mededinging", zo stelde de Amerikaanse onderneming, zoals het ook bij de vele overnames deed die het in het verleden met succes afrondde.


PGG zei informatie te hebben ingewonnen bij experts op het vlak van mededinging in Brussel, Londen, Washington en New York over de beoogde overname. Deze experts menen dat de overname goedgekeurd zal worden.

Strategische update

Over wat beleggers op 19 april kunnen verwachten, zei Büchner dat het de volgende stappen van AkzoNobel zal laten zien en hoe het daarmee aandeelhouderswaarde zal genereren, groeien en meer efficiëntie creëren. En dat na "twee recordjaren", die volgens de CEO een "fantastische basis" vormen voor deze volgende stappen.

Zoals al eerder aangegeven zal AkzoNobel medio april ook meer details geven van het onderzoek naar de afsplitsing van de tak Specialty Chemicals.

Op een vlak Damrak koerste het aandeel AkzoNobel maandag 0,4 procent hoger op 78,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

 

Nieuws

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

9 minuten geleden - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

46 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,26 -0,14% -0,11 77,37