Verdeelde prestaties in maart voor Amerikaanse autoproducenten

Redactie ABM Financial News - 3 april 2017, 20:43

Hoge voorraden dwingen producenten tot hoge kortingen.

(ABM FN-Dow Jones) De drie grootste Amerikaanse autoproducenten, General Motors, Ford en Fiat Chrysler, hebben in maart gemengd gepresteerd, terwijl de zorgen in de autosector over de voorraadniveau's en de afhankelijkheid van kortingen toenemen.

General Motors rapporteerde in maart een stijging in verkopen van 1,6 procent tot 256.224 auto's ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De retail-verkopen stegen met 5 procent in maart tot 203.113 eenheden.

Ford rapporteerde daarentegen over maart een daling van de verkopen op jaarbasis met 7,2 procent tot 236.250 eenheden. Met name de fleet-verkoop, ofwel de verkoop van wagenparken aan bedrijven, en de verkoop van personenauto's stonden onder druk. De fleet-verkoop daalde 17 procent. De retail-verkopen daalden met 1,5 procent.

De verkopen van Japanse autoproducenten lieten in maart een verdeeld beeld zien. Honda Motor realiseerde 0,7 procent lagere verkopen. Nissan boekte daarentegen een stijging van 3,2 procent.

Fiat Chrysler zag in maart de verkopen dalen met 5 procent tot 190.254 voertuigen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De daling was met name het resultaten van een daling van de fleet-verkopen van 15 procent tot 43.992 wagens. De retail-verkopen daalden met 1 procent tot 146.262 eenheden.

Marktvolgers houden nauwlettend de voorraadniveau's in de gaten. Deze noteren momenteel op recordniveau's en dwingen autofabrikanten genereuze kortingen aan te bieden. Daarnaast wordt de markt overspoeld door tweedehands auto's, wat tevens tot druk op de prijzen van nieuwe auto's leidt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

11 uren geleden - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

12 uren geleden - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

12 uren geleden - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

12 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.