Australische centrale bank laat rente weer ongemoeid

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 06:57

Refirente blijft 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Australische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief conform verwachting laten staan op 1,50 procent. Dit bleek dinsdag uit het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia.

Volgens het beleidsorgaan verbeterden de omstandigheden in de mondiale economie zich recentelijk, terwijl de economie van Australië zich nog steeds in een overgangsfase bevindt en een aanhoudend gematigd groeitempo kant. De impuls aan investeringen in de mijnbouwsector nadert zijn einde. Volgens de centrale bank resulteerde de verbetering van de mondiale economie in hogere grondstoffenprijzen.

De arbeidsmarkt kent ondertussen een iets minder grote spanning met een lichte stijging van de werkloosheid. De loongroei blijft onverminderd traag.

De outlook ondersteunt het beleid van een lage rente met een lage inflatie. In de loop van 2017 wordt een inflatie voorzien van boven de 2 procent. Hypotheekrentes kennen overigens wel een opwaarts risico.

In de huizenmarkt overtreft de trend de groei van het besteedbaar inkomen. Stringentere leningsvoorwaarden moeten daar een dempende werking in bewerkstelligen.

De Australische dollar noteerde dinsdagochtend op 0,7602 Amerikaanse dollar. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Gemalto verlaagt opnieuw winstverwachting

Omzetdaling eerste kwartaal conform verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.