Beursblik: Redburn hervat volgen Ahold Delhaize met Verkopen advies

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 11:34

Koersdoel op 17,00 euro gezet.

(ABM FN-Dow Jones) Redburn heeft dinsdag het volgen van Ahold Delhaize hervat met een Verkopen advies en een koersdoel van 17,00 euro. 

Analist James Tracey merkte op dat de concurrentie op de traditionele markten van Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten toeneemt, mede als gevolg van de komst van Aldi, Lidl en Publix, het verschuiven van de focus van Dollar Stores naar kruidenierswaren, het sterker worden van Shaws en Acmeen en verbetering van de food-positionering van Wal-Mart.

Tracey zag verder dat de spelers aan de boven- en onderkant van de markt sterker worden en dat Ahold Delhaize daarbij last heeft van te lage investeringen in het verleden. 

De analist voorziet dat de beoogde synergievoordelen uit de fusie tussen Ahold en Delhaize van 500 miljoen euro grotendeels worden tenietgedaan door concurrentiedruk vertaald in de EBIT-marges. Tracey mikt derhalve op een vermindering van de onderliggende operationele marges met 20 basispunten naar 3,5 procent in 2019, terwijl de consensus uitgaat van een stijging met 50 basispunten ten opzichte van de 3,7 procent in 2016.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize dinsdag 0,9 procent lager op 19,77 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amazon haalt eigen verwachtingen

Topman lovend over Indiase operaties.

12 minuten geleden - Lees verder

Omzetverdubbeling voor Galapagos

Kaspositie stijgt flink door openbaar bod.

22 minuten geleden - Lees verder

Kleine winsten op Wall Street

Olieprijs flink lager gesloten.

35 minuten geleden - Lees verder

Kleine winsten op Wall Street in de maak

Olieprijs stevig lager.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit lager

Zorgen overaanbod drukken prijs.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.