Beursupdate: Damrak kalm van start

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 09:13

Ahold Delhaize omlaag na verkoopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag conform verwachting vlak van start gegaan. Kort na de opening noteerde AEX index vrijwel onveranderd op 513,61 punten, terwijl ook de Midkap niet van zijn plaats kwam.

Onder de hoofdfondsen was Galapagos de enige uitschieter met een winst van 1,8 procent. Het biotechbedrijf, al maanden een uitblinker op Beursplein 5, was in trek na de aankondiging dat het drie nieuwe patiëntenstudies met filgotinib gaat starten.

Ahold Delhaize was de dissonant met een verlies van 1,4 procent. Analisten van Redburn startten weer met het volgen van Ahold Delhaize met een verkoopadvies, zo verklaarde handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten de koersdruk.

In de AMX bleven uitschieters achterwege, met TKH Group als grootste stijger met een winst van 0,8 procent en ASM International als hekkensluiter met een verlies van 0,8 procent. 

Lokaal steeg TIE Kinetix 3,0 procent. De orderinstroom van TIE Kinetix bedroeg in maart ruim 1,2 miljoen euro, bestaande uit zowel opdrachten voor nieuwe klanten als de verlenging van contracten met bestaande klanten. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

4 uren geleden - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

5 uren geleden - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

5 uren geleden - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

5 uren geleden - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,13 -0,15% -0,76 521,89
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 781,67 0,67% 5,19 776,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 974,12 0,05% 0,49 973,63