Beursupdate: Damrak kalm van start

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 09:13

Ahold Delhaize omlaag na verkoopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag conform verwachting vlak van start gegaan. Kort na de opening noteerde AEX index vrijwel onveranderd op 513,61 punten, terwijl ook de Midkap niet van zijn plaats kwam.

Onder de hoofdfondsen was Galapagos de enige uitschieter met een winst van 1,8 procent. Het biotechbedrijf, al maanden een uitblinker op Beursplein 5, was in trek na de aankondiging dat het drie nieuwe patiëntenstudies met filgotinib gaat starten.

Ahold Delhaize was de dissonant met een verlies van 1,4 procent. Analisten van Redburn startten weer met het volgen van Ahold Delhaize met een verkoopadvies, zo verklaarde handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten de koersdruk.

In de AMX bleven uitschieters achterwege, met TKH Group als grootste stijger met een winst van 0,8 procent en ASM International als hekkensluiter met een verlies van 0,8 procent. 

Lokaal steeg TIE Kinetix 3,0 procent. De orderinstroom van TIE Kinetix bedroeg in maart ruim 1,2 miljoen euro, bestaande uit zowel opdrachten voor nieuwe klanten als de verlenging van contracten met bestaande klanten. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AkzoNobel vond break-up fee veel te laag - media

PPG had 600 miljoen euro voor ogen, AkzoNobel zag liever 2 miljard euro.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Aantal bedrijfscijfers op de rol.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Vooral aandeelhoudersvergaderingen op de agenda.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Rustige week qua bedrijfsnieuws.

28 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 520,62 0,22% 1,12 519,50
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 808,45 0,44% 3,53 804,92
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.004,92 0,63% 6,26 998,66