Beursupdate: Damrak kalm van start

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 09:13

Ahold Delhaize omlaag na verkoopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag conform verwachting vlak van start gegaan. Kort na de opening noteerde AEX index vrijwel onveranderd op 513,61 punten, terwijl ook de Midkap niet van zijn plaats kwam.

Onder de hoofdfondsen was Galapagos de enige uitschieter met een winst van 1,8 procent. Het biotechbedrijf, al maanden een uitblinker op Beursplein 5, was in trek na de aankondiging dat het drie nieuwe patiëntenstudies met filgotinib gaat starten.

Ahold Delhaize was de dissonant met een verlies van 1,4 procent. Analisten van Redburn startten weer met het volgen van Ahold Delhaize met een verkoopadvies, zo verklaarde handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten de koersdruk.

In de AMX bleven uitschieters achterwege, met TKH Group als grootste stijger met een winst van 0,8 procent en ASM International als hekkensluiter met een verlies van 0,8 procent. 

Lokaal steeg TIE Kinetix 3,0 procent. De orderinstroom van TIE Kinetix bedroeg in maart ruim 1,2 miljoen euro, bestaande uit zowel opdrachten voor nieuwe klanten als de verlenging van contracten met bestaande klanten. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

33 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder

Uitgelicht: TKH verrast met hoge kosten

Aandeel omlaag na sterke koersstijging dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71