Beursupdate: Damrak op licht verlies

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 10:53

Markt maakt pas op de plaats.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteren dinsdag richting het einde van de ochtendhandel licht lager. De AEX index zakte 0,1 procent naar 512,94 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,3 procent liet optekenen. De AScX noteerde een min van eveneens 0,3 procent.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus sprak van een afwachtende markt die momenteel nauwelijks enige impulsen kent, maar wel een vriendelijk ondertoon houdt.

Schutte schat in dat het zwaartepunt voor de markt in de tweede weekhelft ligt met een bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan China en de Amerikaanse banendata.

Uit de eurozone komen over februari de detailhandelsverkopen vrij, waarna van de OESO de inflatiecijfers over februari verschijnen. In de Verenigde Staten gaat de aandacht uit naar de handelsbalans over februari, de inkoopmanagersindex van New York en de fabrieksorders over februari. Fed-bestuurder Daniel Tarullo houdt een rede op de Princeton University.

Olie noteerde dinsdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate bewoog 0,3 procent lager op 50,07 dollar, terwijl een juni-future Brent eveneens 0,3 procent zakte naar 52,73 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0658. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0654 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0673 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter hield het aantal winnaars en verliezers elkaar goed in evenwicht. ArcelorMittal viel op met een verlies van 1,3 procent, terwijl Gemalto een plus liet zien van 1,1 procent.

Galapagos start drie nieuwe patiëntenstudies met filgotinib. Het betreft drie nieuwe Fase 2 patiëntenstudies met de selectieve JAK1-remmer filgotinib. Het aandeel Galapagos noteerde 2,3 procent hoger.

Analisten van Redburn startten weer met het volgen van Ahold Delhaize met een verkoopadvies, zo meldde handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten. Het aandeel verloor 0,9 procent.

Royal Dutch Shell onderdeel Shell Western LNG sloot een samenwerkingsovereenkomst met het Russische Sovcomflot voor de levering van vloeibaar aardgas LNG aan Aframax olietankers. Financiële details werden niet vrij te geven. Het aandeel noteerde een winst van 0,1 procent.

In de Midkap stonden de halfgeleiders onder druk. ASM International zakte 2,3 procent en BE Semiconductor Industries verloor 1,6 procent. Winst was er voor IMCD, dat 0,8 procent won en daarmee de sterkste stijger was.

Aperam rondde de verkoop van een fabriek voor roestvrijstalen buizen in het Franse Ancerville en een distributiecentrum in Annecy aan Mutares af. Het gaat in dit verband om de begin januari dit jaar aangekondigde desinvestering van Stainless Services & Solutions Tubes Europe, goed voor een omzet van 64 miljoen euro en een productie van 22.000 ton in 2016. Het aandeel noteerde 0,9 procent lager.

Bij de kleinere fondsen was er verlies voor Wessanen en Fagron, die een min van 1,1 procent ten deel viel. Koerswinst ging naar Probiodrug met 1,9 procent.

Talpa Holding kocht meer aandelen Telegraaf Media Groep en vergrootte daarmee zijn belang verder in het mediabedrijf. Talpa kocht 794.296 aandelen TMG tegen een gewogen gemiddelde prijs van 6,499 euro. Het overnamevoorstel van Talpa bedraagt 6,50 euro per aandeel TMG. Met de aankopen komt het belang van Talpa in TMG uit op 28,70 procent. Het aandeel zakte dinsdag 0,5 procent.

De lokale fondsen op het Damrak kregen gezelschap van het aandeel VEON dat dinsdag in Amsterdam een notering kreeg. De openingskoers was 3,88 euro. VEON is het voormalige Russische telecombedrijf VimpelCom, dat zich nu meer wil richten op internetplatforms. VEON noteerde ten opzichte van de openingskoers 1,3 procent lager.

De orderinstroom van TIE Kinetix bedroeg in maart ruim 1,2 miljoen euro, bestaande uit zowel opdrachten voor nieuwe klanten als de verlenging van contracten met bestaande klanten. De totale omvang van de orderinstroom omvatte 0,7 miljoen euro aan nieuwe dienstverlening en voor 0,5 miljoen euro uit de verlenging van bestaande contracten. TIE Kinetix ging met 3,0 procent omhoog.

MDxHealth sloot een overeenkomst met de Universiteit van Gent om gezamenlijk te werken aan de bestrijding van kanker. Er werden geen financiële details te verstrekt. MDxHealth tekende een exclusieve deal met de Gentse universiteit voor het gebruik van beeldtechnologie voor biomarkers voor urologische vormen van kanker. In een separate overeenkomst kwam MDxHealth ook overeen de gelicentieerde technologie van de Universiteit te mogen verspreiden via zijn huidige en toekomstige producten. Het aandeel steeg 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

24 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

42 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

56 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71