FNV stelt ultimatum aan Albert Heijn voor CAO distributiecentra

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 14:57

Albert Heijn zal reageren voor ultimatum is verstreken.

(ABM FN-Dow Jones) FNV Handel heeft een ultimatum gestuurd aan Albert Heijn voor een goede collectieve arbeidsovereenkomst voor de circa 4.500 medewerkers van de distributiecentra. Dit maakte de vakbond dinsdag bekend. 

Als de supermarktketen van Ahold Delhaize niet reageert voor vrijdag 7 april om 17.00 uur, dan volgen er acties, dreigde de bond.

Albert Heijn zal voordat het ultimatum verstrijkt naar de FNV reageren, meldde woordvoerster Anoesjka Aspeslagh in een reactie tegen ABM Financial News. "Intussen vinden wij dat we een goed en marktconform bod hebben gedaan en willen we met onze medewerkers in de distributiecentra in gesprek blijven."

"Als het aan Albert Heijn ligt, wordt voor ons het alledaagse onbetaalbaar. Naast een mager loonbod van 1,5 procent wil AH ook korten op de goedkoopste salarisschaal. Goedkoop kan volgens Albert Heijn blijkbaar nog goedkoper", zei FNV-lid Gerwin Kamp in het persbericht van de bond. Na vier onderhandelingsrondes concludeert FNV Handel dat verder praten "zinloos" is. De FNV wil dat Albert Heijn in de distributiecentra ook meer vaste banen biedt en minder flexibele medewerkers inzet.

De huidige CAO loopt op 14 april af. Albert Heijn biedt een nieuwe CAO met een looptijd van twee jaar met tweemaal 1,5 procent loonsverhoging en extra seniorendagen. Daarnaast krijgen de vaste medewerkers de keuze om een jaar eerder te stoppen met werken in nachtdiensten. "Medewerkers die ervoor kiezen om toch tot hun vijftigste in nachtdienst te blijven werken, krijgen daarvoor een extra toeslag", aldus de woordvoerster.

De FNV heeft een vergelijkbaar conflict met de bedrijfsleiding van Albert Heijn-concurrent Jumbo over een nieuwe CAO voor de medewerkers van de distributiecentra, waar dinsdag al stiptheidsacties plaats vonden.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize dinsdagmiddag 1,1 procent lager op 19,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.