Futures Wall Street wijzen op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 12:50

Markt maakt in aanloop naar ontmoeting Donald Trump en Xi Jinping een pas op de plaats.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

De eerste handelsdag van het tweede kwartaal eindigde maandag in mineur, "vanwege de onzekerheid over de beleidsplannen van de Trump administratie en terughoudendheid onder beleggers om nieuw geld in de markt te stoppen op basis van technische en fundamentele bezwaren", aldus marktanalist Ian Williams van Peel Hunt. "De laatste dip van de rente op staatsobligaties illustreert nieuwe twijfel over de reflatie-handel, ondanks nog steeds robuuste macro-cijfers", voegde hij toe.

Daarnaast blijven beleggers volgens analisten weg van risicovolle activa in afwachting van de ontmoeting donderdag en vrijdag tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping. "Beleggers hebben een voorkeur voor zogenaamde veilige havens in aanloop naar een potentieel [gespannen] Trump-Xi top", aldus strateeg Hussein Sayed van FXTM.

Dinsdag staan er in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs staat de publicatie van de Amerikaanse handelsbalans van februari geagendeerd, na de openingsbel gevolgd door de inkoopmanagersindex van de regio New York van maart en de Amerikaanse fabrieksorders van februari.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 50,46 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,4 procent duurder werd op 53,34 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0650. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0654 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0673 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Retailer Conn's en Acuity Brands, een producent van licht-oplossingen, konden voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers. De twee bedrijven publiceren kwartaalcijfers en noteerden in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens 3,4 procent lager en vlak.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent lager op 2.358,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.650,21 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 5.894,68 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.