Handel in VEON op Euronext Amsterdam van start

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 09:02

Openingskoers was 3,88 euro.

(ABM FN-Dow Jones) De handel in het aandeel VEON is dinsdag in Amsterdam van start gegaan. De openingskoers was 3,88 euro. 

VEON is het voormalige Russische telecombedrijf VimpelCom, dat zich nu meer wil richten op internetplatforms. "De handel van ons aandeel op Euronext Amsterdam geeft ons een grotere toegang tot Europese investeeerders en de mogelijkheid voor opname in belangrijke indices", zei CEO Jean-Yves Charlier van VEON in een toelichting.

Het bedrijf heeft al een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq en wilde, om voet aan wal te krijgen in Europa, een beursnotering in Amsterdam, waar sinds 2010 ook het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. De huidige marktkapitalisatie bedraagt krap 7 miljard dollar.

Het aandeel VEON sloot maandag op de Nasdaq 4,4 procent lager op 3,90 dollar.

Het voormalige VimpelCom lag eerder nog stevig onder vuur vanwege een corruptieschandaal, waarbij de telecomprovider steekpenningen betaalde aan Oezbeekse overheidsfunctionarissen. VEON schikte vorig jaar voor een bedrag van 795 miljoen dollar, waarvan circa 398 miljoen dollar naar de Nederlandse Staat ging.

VEON wil de komende tijd flink inzetten op de ontwikkeling van zijn platform, waarmee de onderneming zich hoopt te onttrekken aan de dalende omzetten uit de traditionele telecomdiensten en zich wil richten op mobiele internetdiensten als bankieren en messaging. Door samenwerkingen aan te gaan met partijen als Uber, Deezer en Mastercard hoopt het bedrijf de omzetten te kunnen stuwen. VEON rolde het platform al uit in Italië en wil binnenkort het platform ook lanceren in andere Europese landen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

2 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

3 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

3 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.