Meer margedruk Delta Airlines in eerste kwartaal

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 15:39

Maart wel eerste groei in 17 maanden.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Airlines heeft in het eerste kwartaal van 2017 meer tegenwind ondervonden dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek uit cijfers die de Amerikaanse partner van Air France-KLM dinsdag publiceerde.

Voor het eerste kwartaal denkt Delta Airlines een operationele marge te hebben behaald tussen de 10,0 en 11,0 procent. Volgens de onderneming zullen brandstofkosten in de rest van het jaar niet zoveel margedruk veroorzaken als afgelopen kwartaal het geval was.

Bij de jaarcijfers medio januari zei Delta Airlines nog te mikken op een marge tussen de 11,0 en 13,0 procent voor de eerste drie maanden van 2017, terwijl de omzet per eenheid voor het passagiersverkeer vlak tot 2 procent hoger  zou uitkomen.

De vliegtuigmaatschappij rekent inmiddels echter op een circa half procent lagere omzet per eenheid en een omzet van 1,4 miljard tot 1,5 miljard dollar uit luchtvracht.

Uit de cijfers die Delta Airlines voor maart publiceerde bleek dat de geconsolideerde omzet per eenheid in het passagiersvervoer met 0,5 procent op jaarbasis steeg. Daarmee was het voor het eerst sinds november 2015 dat er sprake was van een stijging.

Het aandeel Delta Airlines daalde kort na opening circa twee procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

8 uren geleden - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

9 uren geleden - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

9 uren geleden - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

9 uren geleden - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.