Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 20:43

Anticipatie op dalende voorraden.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag hoger gesloten. De mei-future voor een vat ruwe olie steeg op de New York Mercantile Exchange 0,79 dollar, of 1,6 procent, op 51,03 dollar.

Olieprijzen schommelden eerder op de dag, maar herpakten zich vanwege de verwachting dat de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden zijn gedaald. Het olierapport verschijnt woensdagmiddag. Energie analist Robert Yawger van Mizuho denkt dat de voorraden zijn afgenomen omdat de raffinage activiteit in de afgelopen weken sterk herstel heeft laten zien. Vorige week steeg de raffinagecapaciteit van 87,4 naar 89,3 procent. Halverwege februari werd het dieptepunt dit jaar bereikt op 84,3 procent.

De stijging van de bezettingsgraad wordt veroorzaakt door een sterke vraag naar benzine volgens Yawger.

Op maandag gingen de olieprijzen nog omlaag, onder druk van een hogere dollar en vanwege de hervatting van productiefaciliteiten in Libie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Costco Wholesale boekt hogere nettowinst

Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijgt ook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Recordniveaus op Wall Street

Olieprijzen stevig lager.

Gisteren - Lees verder

Altice en Viacom gaan samenwerken

Geen financiele details.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Olieprijzen stevig lager.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.