Richmond Fed bestuurder neemt per direct ontslag

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 20:19

Lacker heeft geheimhoudingsregels geschonden.

(ABM FN-Dow Jones) De president van de Richmond Fed heeft dinsdag per direct ontslag genomen omdat de bestuurder geheimhoudingsregels heeft geschonden.

Jeffrey Lacker, die 13 jaar aan het hoofd stond van de regionale bank van de Federal Reserve, zei dat hij in 2012 informatie heeft verschaft over de plannen van de Amerikaanse centrale bank aan een rapport van Medley Global Advisors. Het ging destijds om het aankoopprogramma van de Fed, genaamd QE3.

Het Medley rapport bevatte meerdere nauwkeurige voorspellingen over bepaalde ontbrekende details van het aankoopprogramma die niet aan het publiek waren vrijgegeven. De Fed zei toen dat het niet wist hoe de betrokken verslaggever de informatie had verkregen.

"Ik betreur ten zeerste de rol die ik heb gespeeld bij het bevestigen van vertrouwelijke informatie", zei Lacker in een verklaring. Lacker, die bekend staat als een havik, was reeds van plan om in oktober met pensioen te gaan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cisco Systems boekt licht lagere winst

Ook omzet omlaag.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

28 minuten geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

35 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.