Wall Street richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 14:53

Markt maakt in aanloop naar ontmoeting Donald Trump en Xi Jinping een pas op de plaats.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

De eerste handelsdag van het tweede kwartaal eindigde maandag in mineur, "vanwege de onzekerheid over de beleidsplannen van de Trump administratie en terughoudendheid onder beleggers om nieuw geld in de markt te stoppen op basis van technische en fundamentele bezwaren", aldus marktanalist Ian Williams van Peel Hunt. "De laatste dip van de rente op staatsobligaties illustreert nieuwe twijfel over de reflatie-handel, ondanks nog steeds robuuste macro-cijfers", voegde hij toe.

Daarnaast blijven beleggers volgens analisten weg van risicovolle activa in afwachting van de ontmoeting donderdag en vrijdag tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping. "Beleggers hebben een voorkeur voor zogenaamde veilige havens in aanloop naar een potentieel [gespannen] Trump-Xi top", aldus strateeg Hussein Sayed van FXTM.

In Europa was sprake van een licht negatief sentiment, met een verlies van 0,2 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, vanwege de aanhoudend geopolitieke spanningen, waaronder het escalerende conflict tussen Spanje en Groot-Brittanië over Gibraltar en de aanstaande ontmoeting tussen Donald Trump en Xi Jinping later in de week.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,9 procent tot 18.810,25 punten. De Chinese beurzen zijn dinsdag opnieuw gesloten vanwege een nationale feestdag.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het handelstekort van de Verenigde Staten in februari is gedaald met 4,6 miljard dollar van 48,2 miljard dollar in januari naar 43,6 miljard dollar februari.

Later op de dag volgen op macro-economisch vlak nog de inkoopmanagersindex van de regio New York van maart en de Amerikaanse fabrieksorders over februari.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 50,57 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,8 procent duurder werd op 53,52 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0656. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0654 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0673 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Retailer Conn's noteerde voorbeurs liefst 22,0 procent hoger, na beter dan verwachte kwartaalresultaten.

JP Morgan Chase verloor 1,1 procent. CEO Jamie Dimon geeft acte de présence tijdens een Yahoo Finance evenement, na de publicatie van zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Acuity Brands, een producent van licht-oplossingen, publiceert naar verwachting voorbeurs nog kwartaalcijfers. Gedurende de elektronische handel voorbeurs werd nog niet in het aandeel gehandeld.

Nvidia verloor in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent, nadat Pacific Crest het advies voor de producent chipproducent verlaagde van Gelijkgewogen naar Onderwogen, onder andere vanwege tekenen van verzadiging van de markt voor desktops.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent lager op 2.358,84 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.650,21 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 5.894,68 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

31 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.