Wall Street sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 4 april 2017, 22:07

Trump houdt beleggers bezig.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2,360,16 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 20,689,24 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent in het groen op 5,898,61 punten.

De beurzen schommelen dinsdag, omdat onzekerheid het sentiment beheerste in aanloop naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping. Trump heeft reeds gezegd dat de bijeenkomst "zeer lastig" zal zijn.

Maar nadat Trump zei dat zijn regering bezig is met plannen om regelgeving voor banken te wijzigingen werden beleggers weer iets positiever. De president zei ook dat het voorstel om in de Amerikaanse infrastructuur te investeren "misschien" boven de 1 biljoen dollar zal uitkomen.

Het vertrouwen in de plannen van Trump kreeg recentelijk een flinke tik, nadat de nieuwe regering er niet in slaagde om zijn voorstel voor een nieuwe gezondheidzorg wet te laten slagen.

Uit economische publicaties bleek dat het handelstekort van de Verenigde Staten in februari is gedaald met 4,6 miljard dollar van 48,2 miljard dollar in januari naar 43,6 miljard dollar februari. Het bedrijfsklimaat in New York verbeterde flink in maart ten opzichte van februari en de Amerikaanse fabrieksorders bleken in februari te zijn gestegen.

Ook werd bekend dat Jeffrey Lacker, de president van de Richmond Fed, per direct is afgetreden omdat hij vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt in 2012 over het aankoopprogramma.

Olie noteerde in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 51,05 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,9 procent hoger bewoog op 54,13 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0665. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0656 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0673 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Staples was een van de aandelen die in de belangstelling van beleggers stond. De specialist in kantoorartikelen onderzoekt de mogelijkheden voor een verkoop van de onderneming. Nog geen jaar geleden mislukte een fusie tussen Staples en Office Depot als gevolg van bezwaren van de mededingingsautoriteiten. Een eventuele overname zou een waarde van ruwweg 7 miljard dollar kunnen hebben. Het aandeel Staples steeg krap 10 procent.

De koers van Amazon bleef ook dinsdag oplopen, waarmee de langste winstreeks in 1,5 jaar binnen bereik is gekomen. Indien het aandeel in het groen sluit is dit de zevende opeenvolgende keer. Het aandeel Amazon noteerde 1,7 procent hoger.

Energiebedrijf Exxon Mobil is bezig met een uitbreiding naar Brazilie. ExxonMobil is het enige grote oliebedrijf wat nog niet in deze regio actief is. Het bedrijf voert gesprekken over het opzetten van een joint venture waarmee geinvesteerd kan worden in energieprojecten samen met het Braziliaanse staatsbedrijf Petrobras. Er zou evenwel nog geen zekerheid zijn dat de gesprekken ook daadwerkelijk tot een overeenkomst leiden. Het aandeel ExxonMobil noteerde 0,4 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

9 minuten geleden - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

46 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.