Beursblik: Amerikaanse groei private banen bemoedigend maar lastige leidraad

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 15:04

Neerwaartse bijstelling februari volgens Rabobank aan de forse kant.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector over maart is bemoedigend, maar de neerwaartse bijstelling over februari is fors. Dit zei senior macrostrateeg Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

"Dit rapport laat over februari een duidelijk lagere groei zien en dat kan er op duiden dat een deel van de groei die onder februari werd geschaard nu naar maart verhuist. Verder zien we vooral de dienstensector groeien met 181.000 banen en een zeker nadruk bij kleinere bedrijven", aldus Mevissen. "Daarmee is dit rapport volatiel en ook een lastige leidraad voor het cijfer dat vrijdag op de agenda staat.

Automatic Data Processing maakte bekend dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector in maart toenam met 263.000 tegen 245.000 in februari, een neerwaartse bijstelling met 53.000. Er was voor maart gerekend op een groei van 180.000 banen.

De euro noteerde woensdag 1,0669 dollar, een verlies van 0,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: dollar en pond mogelijk onder druk

Amerikaanse schuldenplafond in vizier.

16 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone neemt toe

Toename van 5,3 procent in maart.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO start volgen Coca-Cola European Partners met Verkopen advies

Koersdoel vastgesteld op 32,00 euro.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: blijft voorzichtig met Gemalto

Bryan Garnier plaatst vraagtekens bij nieuwe winstverwachting.

33 minuten geleden - Lees verder

Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtingen

Bank verwacht winstgevendheid in 2018.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.