Beursblik: Amerikaanse groei private banen bemoedigend maar lastige leidraad

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 15:04

Neerwaartse bijstelling februari volgens Rabobank aan de forse kant.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector over maart is bemoedigend, maar de neerwaartse bijstelling over februari is fors. Dit zei senior macrostrateeg Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

"Dit rapport laat over februari een duidelijk lagere groei zien en dat kan er op duiden dat een deel van de groei die onder februari werd geschaard nu naar maart verhuist. Verder zien we vooral de dienstensector groeien met 181.000 banen en een zeker nadruk bij kleinere bedrijven", aldus Mevissen. "Daarmee is dit rapport volatiel en ook een lastige leidraad voor het cijfer dat vrijdag op de agenda staat.

Automatic Data Processing maakte bekend dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector in maart toenam met 263.000 tegen 245.000 in februari, een neerwaartse bijstelling met 53.000. Er was voor maart gerekend op een groei van 180.000 banen.

De euro noteerde woensdag 1,0669 dollar, een verlies van 0,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.