Beursblik: hogere winst verwacht voor Europese bedrijven

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 12:37

Thomson Reuters voorziet stijging krap 8 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Beursgenoteerde bedrijven in de pan-Europese index STOXX 600 zullen over het eerste kwartaal van 2017 een winststijging rapporteren van 7,8 procent op jaarbasis. Dit is de verwachting van Thomson Reuters voor het cijferseizoen, dat net is begonnen.

Van de tien sectoren die Thomson Reuters onderscheidt in de index zullen er zeven een winstgroei laten zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar terug. De energie sector zal naar verwachting de sterkste groei laten zien met 70,1 procent. Zonder de energiesector zou de winstgevendheid met 3,9 procent toenemen. De sector nutsbedrijven (utilities) eindigde onderaan met een lagere winst van 44,6 procent.

Wat betreft omzet gaat Thomson Reuters uit van een groei met 5,9 procent op jaarbasis. Ook hier zullen naar verwachting zeven van de tien sectoren groei laten zien en wordt de grootste omzetstijging voorzien voor de aan energie gerelateerde bedrijven met een toename van 33 procent. Onderaan noteren de nutsbedrijven met een geraamde min van 13,6 procent. 

Landen

In de onderverdeling naar Europese landen staat België met afstand bovenaan met een verwachte winstgroei van 448,2 procent. De nummer twee, Italië, zal volgens Thomson Reuters 64,6 procent meer winst rapporteren. Onderaan de lijst staat het Verenigde Koninkrijk. De winst van Britse bedrijven uit de STOXX 600 zal naar verwachting 28,9 procent lager uitkomen dan een jaar geleden. Voor Nederland wordt een winstgroei van 55,6 procent verwacht, een derde plaats in de ranking.

2017

Thomson Reuters maakte ook de winst- en omzetramingen bekend voor het volledige jaar. De bedrijven uit de STOXX 600 zullen volgens het onderzoek dit jaar 19,5 procent meer winst rapporteren dan in 2016. De omzet stijgt daarbij naar verwachting met 5,9 procent.

Voor het tweede kwartaal wordt een winstgroei ingeschat van 12,3 procent, wat vervolgens in de derde verslagperiode licht afneemt tot 11,4 procent om vervolgens stevig toe te nemen naar 30,7 procent voor het laatste kwartaal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Warrants RoodMicrotec uitoefenbaar

Warrants kunnen elke eerste week van het kwartaal uitgeoefend.

8 minuten geleden - Lees verder

Update: Brussel geeft Google recordboete voor manipuleren zoekresultaten

Boete voor Alphabet dochter van 2,4 miljard euro.

45 minuten geleden - Lees verder

Bank of England wil dat banken kapitaal versterken

Financieel systeem Verenigd Koninkrijk moet beschermd worden tegen risico's als Brexit.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op lagere opening Wall Street

Nasdaq weer onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen lager rond middaguur

Centrale banken domineren nieuwsstroom.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.