Beursblik: Nedap start het jaar goed

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 09:01

Negatieve factoren zijn weggevallen volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Nedap heeft een goede start van 2017 doorgemaakt. Dit concludeerde analist Johan van den Hooven van NIBC naar aanleiding van de trading update van het bedrijf over de eerste maanden van het lopende boekjaar.

Van den Hooven zag de autonome groei van de omzet met 7 procent beter uitkomen dan de ingeschatte 5 procent. De analist denkt dat een aantal factoren die in 2016 de groei negatief beïnvloedden nu niet meer actueel zijn.

De analist voorziet voor 2018 een positieve impact voor het bedrijfsresultaat (EBIT) van 350 basispunten op basis van het verwachte operationele hefboomeffect en de uitbesteding van productie. Daarnaast is het dividendrendement met 4 tot 5 procent in de visie van de analist "aantrekkelijk".

NIBC hanteert een Accumuleren advies op het aandeel Nedap met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 39,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

PPG blijft vijandig bod op AkzoNobel overwegen

Geen commentaar op uitspraak Ondernemingskamer.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs iets omhoog

Handel eerder gestaakt voor Memorial Day

Gisteren - Lees verder

Update: Aandeelhouders bijten in het stof tegen AkzoNobel

Beoordeling overnamebod is aan bestuur, oordeelt Ondernemingskamer.

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders bijten in het stof tegen AkzoNobel

Ondernemingskamer wijst verzoek om stappen tegen verfconcern af.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NEDAP toevoegen aan uw watchlist 39,35 0,28% 0,11 39,24