Beursblik: Opnieuw goede vraag naar ASR

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 09:01

KBC noemt risico's van resterende overhang beperkt.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen ASR zijn woensdag door de Nederlandse overheid geplaatst tegen een geringe korting op de slotkoers van woensdag van 26,15 euro. Dit concludeerde analist 

Matthias de Wit van KBC Securities woensdag tegenover ABM Financial News.

Volgens De Wit wijst deze beperkte korting op een zeer gezonde interesse voor het aandeel onder beleggers. 

"Dat komt ook omdat de plaatsing relatief snel na de voorgaande is gedaan. Bij ABN AMRO verloopt dat veel trager", voegde de analist daaraan toe.

De verdere privatisering van verzekeraar ASR is welkom, stelde De Wit in een rapport, omdat daardoor beperkingen wegvallen die gelden voor bedrijven in overheidshanden, zoals een verbod op bonussen voor bestuurders en restricties op de overnamemarkt. 

Ook zal de liquiditeit toenemen doordat de overheid zijn belang in de verzekeraar afbouwt. ASR werd in 2008 genationaliseerd, tegelijk met de Nederlandse bankonderdelen van Fortis. 

Het resterende belang dat boven de markt hangt drukt normaal gesproken het koerspotentieel, maar deze  'overhang' is inmiddels beheersbaar, ook omdat bij volgende plaatsingen ASR weer zelf kan meedoen door aandelen in te kopen. Dat gebeurde deze keer niet, omdat aandeelhouders daar nog geen toestemming voor hadden gegeven.

De Nederlandse Staat verkocht woensdag 20 miljoen aandelen voor 25,75 euro, waarmee het belang van de overheid daalde van 50,1 procent tot 36,8 procent. Na intrekking van ingekochte aandelen ASR resteert een staatsbelang van 37,5 procent.

KBC Securities heeft een Houden advies en koersdoel van 25,00 euro op ASR. Op een fractioneel hoger Damrak sloot het aandeel dinsdag 1,2 procent lager op 26,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

11 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.