Beursblik: verlies marktaandeel ALD door ASMI groter dan voorzien

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 08:07

Morgan Stanley benieuwd naar uitkomst belang in ASM PT.

(ABM FN-Dow Jones) De markt voor Atomic Layer Deposition is in 2016 minder sterk gekrompen dan voorzien, maar ASM International leverde daarentegen wel meer marktaandeel in dan gedacht. Dit concludeerden analisten van Morgan Stanley op basis van cijfers van onderzoeksbureau Gartner.

De markt voor ALD kromp volgens deze cijfers met 3 procent in 2016, en ASMI zag het marktaandeel teruglopen van 63 naar 54 procent. "Een aanzienlijke krimp in absolute getallen voor een bedrijf met een historisch stabiele dominante positie", aldus de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

Wel wezen de marktvorsers er op dat ASMI optimistisch is gestemd voor 2017.

Interessant wordt volgens de analisten hoe ASMI zal omgaan met de kritiek van grootaandeelhouder Eminence Capital over het belang in ASM Pacific Technology van bijna 40 procent.

Morgan Stanley denkt dat een afbouw van het belang in ASM PT de conglomeraatskorting op ASM International zal verkleinen, wat goed is voor de korte termijn beleggers. Op de langere termijn kan een verkoop echter ook negatief uitpakken, aldus de analisten. Gezien de cyclische aard van ALD is het daarom denkbaar dat ASMI het belang in ASM PT zal aanhouden.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op ASMI met een koersdoel van 56,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag bijna een procent tot 52,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

46 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 49,08 -0,22% -0,11 49,19