Beursupdate: Damrak start met winst

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 09:27

SBM Offshore en Royal Dutch Shell op winst.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag met winst van start gegaan. Kort na de opening noteerde AEX index 0,3 procent hoger op 515,69 punten, terwijl ook de AMX en AScX plussen scoorden.

Onder de hoofdfondsen was SBM Offshore met een plus van 2,3 procent de grootste stijger, nadat Petrobras volgens persbureau Bloomberg bekendmaakte de inschrijving voor biedingen op de FPSO voor het Braziliaanse Libra te hebben verschoven naar 26 april. Volgens de bronnen zou SBM Offshore ook deelnemen aan deze tender.

Royal Dutch Shell was de op één na sterkste stijger met een plus van 1,3 procent, nadat het olie- en gasconcern voorbeurs bekendmaakte van plan te zijn de LPG-activiteiten in Hong Kong en Macau te verkopen aan DCC Energy voor een bedrag van circa 150,3 miljoen dollar.

Analisten van Banco Sabadell verhoogden het advies voor Unilever van Verkopen naar Kopen en stelden het koersdoel opwaarts bij van 43,90 naar 53,00 euro, aldus analist Jauke de Jong van AFS, die verder meldde dat analisten van Macquarie het aandeel Unilever aan de lijst met Top Picks toevoegden. Unilever steeg 0,4 procent.

De grootste dalers waren Gemalto en ASML, die respectievelijk 0,7 en 0,5 procent in het rood stonden.

In de Midkap was bodemonderzoeker Fugro de grootste stijger met een plus van 1,1 procent, gevolgd door Aperam dat 0,7 procent won.

ASR Nederland steeg 0,1 procent, nadat de Nederlandse Staat via zijn stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen, kortweg NLFI, conform verwachting 20 miljoen aandelen ASR verkocht tegen 25,75 euro per aandeel. De Nederlandse staat verkleint met deze verkoop het belang in ASR van 50,1 naar 36,8 procent en vangt hiervoor 515 miljoen euro. 

Grootste daler was Intertrust met een verlies van 0,8 procent.

Onder de kleinere fondsen was Sif Holding de grootse stijger met een winst van 3,0 procent, nadat ABN AMRO het koersdoel voor het aandeel verhoogde van 21,50 naar 26,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

Nedap was de grootste daler met een verlies van 0,6 procent, ondanks dat het bedrijf dinsdag nabeurs bekendmaakte 2017 met groei van start te zijn gegaan. De opbrengsten van Nedap namen in de eerste maanden van 2017 met ongeveer 7 procent toe. Nedap is positief gestemd over de ontwikkelingen in 2017, maar gaf nog geen concrete outlook af.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VEB treft schikking met accountant Deloitte

Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

29 minuten geleden - Lees verder

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

2 uren geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 516,71 -0,56% -2,93 519,64
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 787,58 -0,05% -0,43 788,01
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 996,94 -0,38% -3,82 1.000,76