Europese beurzen verdeeld gesloten

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 18:39

Markt kijkt uit naar Fed-notulen en Trump-Xi-top.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 380,09 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 12.217,54 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.091,85 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 7.331,68 punten.

De markt kreeg woensdag een reeks inkoopmanagersindexen te verwerken. "De Duitse data bevestigen dat de groei van de Duitse dienstensector versneld, wat een teken van vertrouwen betekent", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Echter, het beeld in Frankrijk en Spanje ziet er anders uit en laat zien dat de groei van de dienstensector niet harmonieus is in de gehele eurozone", voegde hij toe. "Desondanks noteerden de Europese beurzen overwegend hoger, ondanks de matte eurozone-data, maar beleggers zijn optimistisch gezien hoe ver we zijn gekomen en het feit dat de stimuleringsmaatregelen van de ECB de groei stimuleren."

De bedrijvigheid binnen de dienstensector in de eurozone is in maart in een hoger tempo gegroeid. De inkoopmanagersindex steeg van 55,5 in februari naar 56,0 in maart.

In zowel Duitsland als Frankrijk was sprake van een aantrekkende groei van de dienstensector, terwijl in Spanje en Italië het groeitempo juist iets daalde. De inkoopmanagersindex voor de Britse dienstensector steeg van 53,3 in februari naar 55,0 in maart. Economen hielden voorafgaand aan de cijfers rekening met een stand van 54,0.

Beleggers waren woensdag terughoudend in aanloop naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve en de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping donderdag en vrijdag. "Valutahandelaren zouden nerveus moeten zijn aangezien Trump onvoorspelbaar is en niet duidelijk is hoe hard hij Xi onder druk zal zetten", aldus Kathy Lien van BK Asset Management. "Als de bijeenkomst net zo eindigt als de 'lastige' persconferentie met de Duitse bondskanselier Angela Merkel zal de markt niet gelukkig zijn en zou de risicobereidheid verder onder druk kunnen komen te staan."

Olie noteerde woensdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 51,10 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,2 procent hoger bewoog op 54,28 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0663. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0687 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0672 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon Syngenta rekenen op de aandacht van beleggers, nadat Amerikaanse mededingingsautoriteiten hun goedkeuring gaven aan China National Chemical voor de overname van de Zwitserse persticide-producent, met als voorwaarde dat het concern drie gewaschemie-bedrijven verkoop aan een concurrent. Het aandeel Syngenta steeg 0,9 procent.

BHP Billiton won 1,8 procent, nadat het transport van kolenmijnen in het Australische Queensland stil kwamen te liggen. De mijnbouwer sprak van overmacht. Het lokale spoorwegbedrijf Aurizon Holdings startte werkzaamheden aan de spoorlijn om de schade veroorzaak door de tropische cycloon van vorige week te repareren.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 2.372,24 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07