Hogere opening Damrak verwacht

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 08:16

Beleggers krijgen inzicht in de stand van de Europese dienstensector.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,1 procent in het groen op 514,05 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus verwacht een positieve start van de handelsdag, waarbij de markt zich vooral zal richten op de cijfers omtrent de dienstensector in diverse Europese landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de eurozone in het algemeen. Schutte verwacht weinig grote veranderingen ten opzichte van de cijfers over februari.

Verder merkte de beleggingsadviseur op dat de grondstofprijzen er goed bij lagen vanochtend, hetgeen steun kan geven aan de energiesector. 

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers verder inzicht in de wekelijkse olievoorraden en het Amerikaanse ADP banenrapport over maart, dat wordt gezien als een voorloper van het "grote" banencijfer dat vrijdagmiddag verschijnt. Ook komt de Federal Reserve met de notulen op het meest recente rentebesluit. In maart verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente met 0,25 procentpunt. "Omdat dit notulen zijn van een gesprek dat zes weken geleden heeft plaatsgevonden, verwacht ik weinig nieuws", aldus Schutte. 

Wall Street sloot dinsdag in het groen, maar ging aanvankelijk wel gebukt onder een onzeker sentiment in aanloop naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping. Nadat Trump zei dat zijn regering bezig is met plannen om regelgeving voor banken te wijzigingen werden beleggers weer iets positiever. De president zei ook dat het voorstel om in de Amerikaanse infrastructuur te investeren "misschien" boven de 1 biljoen dollar zal uitkomen.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op winst, mede geholpen door gestegen grondstofprijzen. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,2 procent tot 18,848,02 punten en de Chinese Shanghai Composite won 1,3 procent tot 3.264,86 punten. Vanochtend bleek dat de bedrijvigheid in de Japanse dienstensector in maart in een duidelijk hoger tempo is gestegen. De inkoopmanagersindex steeg van een stand van 51,3 in februari naar 52,9 afgelopen maand, de hoogste stand in 19 maanden.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 51,35 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 54,44 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0675. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0672 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,0662 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Nedap meldde dinsdag nabeurs het jaar met groei van start te zijn gegaan. De opbrengsten van de Nederlandsche Apparatenfabriek namen in de eerste maanden van 2017 met ongeveer 7 procent toe. Alleen de marktgroepen Library Solutions en Light Controls zagen de verkopen dalen. Over de rest van het jaar is Nedap positief gestemd, al werd er geen concrete outlook afgegeven. 

De Nederlandse staat verkocht nog eens 20 miljoen aandelen ASR Nederland, een belang van circa 13,3 procent. De stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen ziet door de verkoop het belang in ASR dalen van 50,1 naar 36,8 procent en vangt hiervoor 515 miljoen euro. Na de verkoop rust er een lock-up van 60 kalenderdagen op het resterende belang van NLFI in ASR.

Royal Dutch Shell is van plan zijn LPG-activiteiten in Hong Kong en Macau te verkopen aan DCC Energy voor een bedrag van circa 150,3 miljoen dollar. De verkoop moet in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond en moet nog door toezichthouders worden goedgekeurd.

Euronext zag de handelsvolumes in maart minder snel dalen. De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume daalde op jaarbasis met 3,1 procent tot 7.394 miljoen euro, terwijl op maandbasis zelfs sprake was van groei met 4,7 procent. In februari daalden de volumes nog met 17,7 procent op jaarbasis. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg dinsdag 0,1 procent tot 2.360,16 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 20.689,24 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent in het groen op 5.898,61 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten hoger

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat getemperd.

1 uur geleden - Lees verder

Euronext rondt overname FastMatch af

Beursbedrijf koopt belang van 90 procent in

1 uur geleden - Lees verder

AEX start nieuwe week in het groen

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat afgenomen.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en notulen Fed.

4 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,10 0,80% 4,13 516,97
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 792,35 1,58% 12,36 779,99
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,26 1,19% 11,81 988,45