Nederland verkoopt 20 miljoen aandelen ASR

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 07:11

Aandelen verkocht tegen 25,75 euro per stuk.

(ABM FN-Dow Jones) Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen, kortweg NLFI, heeft conform verwachting 20 miljoen aandelen ASR Nederland verkocht tegen 25,75 euro per aandeel. Dit maakte de verzekeraar woensdag voorbeurs bekend.

De Nederlandse staat verkleint met deze verkoop het belang in ASR van 50,1 naar 36,8 procent en vangt hiervoor 515 miljoen euro. Na intrekking van de 3 miljoen aandelen die ASR in januari 2017 inkocht in de vorige aanbieding, zal NLFI naar verwachting nog een belang van 37,5 procent houden in het aandelenkapitaal van de verzekeraar.

Met deze inkoop in januari kocht ASR al het maximale aantal aandelen in waartoe de verzekeraar op dit moment door haar aandeelhouders gemachtigd is. Reden dat ASR bij de recente plaatsing door NLFI geen eigen aandelen verwierf.

Na de verkoop rust er een lock-up van 60 kalenderdagen op het resterende belang van NLFI in ASR.

Op een fractioneel hoger Damrak sloot het aandeel ASR Nederland dinsdag 1,2 procent lager op 26,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Heineken verkiest ander distributienetwerk in Brazilie - media

Coca-Cola Femsa ingeruild voor Brasil Kirin.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Concern verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX sterkste daler.

Gisteren - Lees verder

Wall Street toch in het rood gesloten

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Geen grote volatiliteit na belastingplan Trump.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.