Nettowinst Dura Vermeer bijna verdrievoudigd

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 08:17

Bouwbedrijf voorziet verdere verbetering resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Dura Vermeer heeft in 2016 het nettoresultaat bijna verdrievoudigd en voorziet bovendien een verdere verbetering van de cijfers. Dit maakte het bouw- en ingenieursbedrijf woensdag bekend.

In het afgelopen jaar profiteerde Dura Vermeer van de aantrekkende markt voor bouwprojecten, evenals van de focus op strategische prioriteiten. "Er is duidelijk sprake van een nieuw perspectief. De onderneming ligt op koers voor wat betreft de strategie en de meerjarige ambities", aldus Job Dura, voorzitter van de raad van bestuur.

Dura Vermeer zag in haar kernactiviteiten woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur, de omzet als geheel toenemen met 9 procent. De totale omzet, inclusief advies en ondersteunende diensten, steeg met 8,8 procent naar 1,15 miljard euro. Het operationeel resultaat (EBITDA) steeg met bijna 50 procent van 16,8 miljoen naar 25,1 miljoen euro en de nettowinst nam toe van 3,6 miljoen naar liefst 9,1 miljoen euro.

De orderportefeuille steeg van 1,47 miljard naar 1,63 miljard euro.

Outlook

Dura Vermeer verwacht een verdere verbetering van het resultaat bij een ongeveer gelijkblijvende omzet. Het bedrijf blijft sturen op het selectiever aannemen van projecten en geeft prioriteit aan resultaatverbetering boven groei in omzet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Gemalto verlaagt opnieuw winstverwachting

Omzetdaling eerste kwartaal conform verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.