Nettowinst Dura Vermeer bijna verdrievoudigd

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 08:17

Bouwbedrijf voorziet verdere verbetering resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Dura Vermeer heeft in 2016 het nettoresultaat bijna verdrievoudigd en voorziet bovendien een verdere verbetering van de cijfers. Dit maakte het bouw- en ingenieursbedrijf woensdag bekend.

In het afgelopen jaar profiteerde Dura Vermeer van de aantrekkende markt voor bouwprojecten, evenals van de focus op strategische prioriteiten. "Er is duidelijk sprake van een nieuw perspectief. De onderneming ligt op koers voor wat betreft de strategie en de meerjarige ambities", aldus Job Dura, voorzitter van de raad van bestuur.

Dura Vermeer zag in haar kernactiviteiten woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur, de omzet als geheel toenemen met 9 procent. De totale omzet, inclusief advies en ondersteunende diensten, steeg met 8,8 procent naar 1,15 miljard euro. Het operationeel resultaat (EBITDA) steeg met bijna 50 procent van 16,8 miljoen naar 25,1 miljoen euro en de nettowinst nam toe van 3,6 miljoen naar liefst 9,1 miljoen euro.

De orderportefeuille steeg van 1,47 miljard naar 1,63 miljard euro.

Outlook

Dura Vermeer verwacht een verdere verbetering van het resultaat bij een ongeveer gelijkblijvende omzet. Het bedrijf blijft sturen op het selectiever aannemen van projecten en geeft prioriteit aan resultaatverbetering boven groei in omzet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.