Olieprijs licht hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 5 april 2017, 20:52

Tegenvallend voorradenrapport doet eerdere winsten vervliegen, waarna markt licht herstelt.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag licht hoger gesloten, ondanks een onverwachte stijging van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten.

Uit de data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen. In de week eindigend op 31 maart stegen de olievoorraden met 1,6 miljoen vaten tot 535,5 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden met 0,6 miljoen vaten tot 239,1 miljoen vaten en de voorraden stookolie en andere destillaten liepen met 0,5 miljoen vaten terug tot een totaal van 152,4 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting steeg van 89,3 naar 90,8 procent.

Na publicatie van het rapport vervlogen de winsten van eerder op de dag, waarna de opwaartse trend toch werd hervat. "De ruwe olieprijs steeg eerder na berichten over verkrapping van het aanbod, vanwege tijdelijke productieonderbrekingen", aldus marktanalist Carsten Fritsch van Commerzbank.

Het Buzzard-veld in de Noordzee werd onverwacht gesloten. Daarnaast bleek uit officiële data dat de productie in Nigeria in maart ten opzichte van de maand ervoor is gedaald met 225.000 vaten per dag. Analisten van JBC meldden in een recent rapport dat de productie in Azerbeidzjan is gedaald met 43.000 vaten per dag.

De OPEC en andere prominente producenten, zoals Rusland, zullen op 25 mei besluiten over een mogelijke verlenging van de overeenkomst van eind vorig jaar om de productie tijdelijk te verlagen. De overeenkomst bedong de productie te verlagen met 1,8 miljoen vaten per dag, circa 2 procent van de wereldwijde productie.

De output [van de OPEC] is met circa 1,5 miljoen vaten gedaald, terwijl de vraag waarschijnlijk is gestegen tot het "gezonde niveau van meer dan 1,2 miljoen vaten" in het eerste kwartaal, zei energie-analist Giovanni Staunovo van UBS. Staunovo constateerde dat de oliemarkt inmiddels is verschoven richting een tekort.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,12 dollar hoger op 51,15 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Administratiekantoor MAKTSJAB verkleint belang in ASML

Kapitaalbelang nog ruim acht procent.

11 minuten geleden - Lees verder

Temasek verkleint belang in NN Group

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Voorlopige inkoopmanagersindexen en inflatiecijfers op de rol.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen gepasseerd.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Veel jaarvergaderingen gepland.

37 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.